Пухкави и вкусни, много вкусни станаха тези палачинки!
Кефирът беше без лактоза и с оризовото брашно бяха идеалната закуска за хора с разни непоносимости, но гладни :)!
Опитайте и вие!
Продукти;
250 мл. кефир без лактоза
около 100 гр. оризово брашно
1 яйце
щипка сол
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. захар
ванилия
В купа излейте леко затопления кефир. Добавете 1/2 от чаена лъжичка соба бикарбонат и изчакайте кефира да шупне. Прибавете едно яйце, щипка сол, ванилията и 1 ч.л. захар. Разбийте продуктите с телена бъркалка до хомогеност и изсипвайте по-малко от оризовото брашно докато получите каша с консистенцията на гъста боза. Подмажете тиган 18 см. с олио. Изсипете в средата 1 черпак от приготвената смес и изпържете палачинката за минутка, след което с шпатола внимателно обърнете за още минута. Готовите палачинки намажете с мармалад по ваш вкус, моя беше от сини сливи и поднесете.
Да ви е сладко! :) Спорна нова седмица!
Ванче, непременно ще ги направя. Имам още оризово брашно, което бях купила за твоите бухтички(уникално вкусни са).
ОтговорИзтриванеКатя
Благодаря, Кате!
ИзтриванеДа ти е сладко!
Прегръдка и хубав ден!
Ванче, много са вкусни и леки. Чудни палачинки. На външен вид много не ги докарах, но това не попречи на вкуса. Много са нежни и ми се късаха, но последната стана, такаче за следващия път знам какво да правя.
ОтговорИзтриванеКатя