4.11.2020 г.

Ябълкови бутерки, бутер кифлички с кренвирш


Две много лесни и бързи рецепти с бутер тесто! 


Продукти за ябълковите бутерки:
лист бутер тесто
ябълки
канела
кафява захар 
пудра захар

 
Обелете и настържете ябълките на ситно ренде. Поръсете ги с 1 с.л. кафява захар и щипка канела. Разточете леко бутер тестото. С чаша с диаметър 10-12 см. изрежете кръгове. В средата на всеки сложете по малко от настърганите ябълки и прегънете тестото на полумесец. С остър нож направете нарези върху полумесеците, намажете ги  с прясно мляко и наредете в тава застлана с хартия за печене. Изпечте на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. Поръсете ябълковите бутерки с пудра захар докато са топли. 
Да ви е сладко! 


Продукти за кифличките:
лист бутер тесто
кренвирши
горчица
семена сусам и мак 

Разстелете бутер тестото, разточете го леко и нарежете на триъгълници. Намажете всеки триъгълник с горчица. В широката му част сложете парче кренвирш и завийте на кифличка. Намажете с прясно мляко , поръсете със семена мак или сусам. Изпечете кифличките на 200 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за 5 мин. след което намалете фурната на 170 гр. и довършете печенето до приятен загар. 
Да ви е сладко! 



 

3 коментара:

  1. Привет! Боже, каква е тая чудна чиния! Яна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооооо, имам и във формата на круша :) Роби ми ги купи от един антикварен пазар!
      Благодаря, Яна!

      Изтриване
  2. Ще чакам да видя и другата! Поздрави! Яна

    ОтговорИзтриване