Две много лесни и бързи рецепти с бутер тесто!
Продукти за ябълковите бутерки:
лист бутер тесто
ябълки
канела
кафява захар
пудра захар
Обелете и настържете ябълките на ситно ренде. Поръсете ги с 1 с.л. кафява захар и щипка канела. Разточете леко бутер тестото. С чаша с диаметър 10-12 см. изрежете кръгове. В средата на всеки сложете по малко от настърганите ябълки и прегънете тестото на полумесец. С остър нож направете нарези върху полумесеците, намажете ги с прясно мляко и наредете в тава застлана с хартия за печене. Изпечте на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. Поръсете ябълковите бутерки с пудра захар докато са топли.
Да ви е сладко!
Продукти за кифличките:
лист бутер тесто
кренвирши
горчица
семена сусам и мак
Разстелете бутер тестото, разточете го леко и нарежете на триъгълници. Намажете всеки триъгълник с горчица. В широката му част сложете парче кренвирш и завийте на кифличка. Намажете с прясно мляко , поръсете със семена мак или сусам. Изпечете кифличките на 200 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за 5 мин. след което намалете фурната на 170 гр. и довършете печенето до приятен загар.
Да ви е сладко!
Привет! Боже, каква е тая чудна чиния! Яна
ОтговорИзтриванеОоооо, имам и във формата на круша :) Роби ми ги купи от един антикварен пазар!
ИзтриванеБлагодаря, Яна!
Ще чакам да видя и другата! Поздрави! Яна
ОтговорИзтриване