За ползите от райската ябълка има много информация в нета! Богата на бета каротин важен за зрението и кожата, на витамин C първи в битка с вирусите, на магнезий за работата на сърцето, на калий за укрепване на кръвоносната система, на желязо за анемия, за намаляване на наднорменото тегло, нормализиране на високото кръвно и още и още! Всички ценни вещества, обаче могат да се запазят само, ако ябълката се консумира сурова! Това не значи, че ако си направите кекс ще е безполезен, със сигурност ще хапнете нещо с нов вкус, а такава ще е следващата ми рецепта. Днешната е със сурова ябълка, веган, щото си нямам такава в блога и много вкусна! :)
Продукти:
3 добре узрели райски ябълки
25 гр. какао
Обелете ябълките, меката вътрешност сложете в дълбок съд и пасирайте до гладко пюре.
Към него добавете пресятото какао. Пасирайте за кратко отново. Насипете получения крем в купички и оставете за няколко часа в хладилник! Преди консумация обърнете купичката в чиния (обръща се лесно, креме се е желирал, заради високото съдържание на пектин ). Поръсете с какао и хапнете! Може да поръсите с ядки по ваш вкус!
Да ви е сладко! :)
Прекрасна рецепта Ваня.Веднага ще я пробвам.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ели! Надявам се да ти хареса! :)
ИзтриванеО, само да им дойде сезона...
ОтговорИзтриване