Кексът се получи мек, ароматен много вкусен!
Ако имате райски ябълки не пропускайте да си го направите, гарантирам ви, че ще останете доволни!
Продукти:
300 гр. добре омекналата вътрешност на райска ябълка
3 големи яйца
150 гр. кафява захар
120 мл. слънчогледово олио
195 гр. бяло брашно
45 гр. картофено нишесте (може и пшенично)
1 пакетче бакпулвер
настъргана портокалова кора
щипка сол
Сложете меката вътрешност на плода в дълбок съд, налейте олиото и пасирайте до гладкост. В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте до гъста пяна. Пресейте брашното, нишестето, щипка сол и бакпулвера. Към разбитите яйца прибавете пасирания плод. Добавете брашното, ароматизирайте с настъргана портокалова кора. Хомогенизирайте добре продуктите. Подмажете с олио и набрашнете кръгла форма (20 см.) за кекс. Изсипете сместа. Изпечете кекса на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 35 ми. Пробвайте за готовност с дървено шишче!
Охладете кекса на решетка, поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко :) ! Чаоооо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар