3.05.2013 г.
Brutti ,ma buoni или грозни ,но вкусни
А аз ви казвам и много ,много вкусни ! Когато Кати пристигна на празника който организирахме за 1 май в нашата градина с голям плик от тези сладки всички си помислихме , че са купени ! Не знам защо решихме ,че не може да са направени в къщи и бяхме изненадани от отговора и , че ги е направила тя ! Може би защото е много младичка та изразихме недоверие ,че са направени от нея ! Грешка ,голяма при това ! Тя с усмивка раздаде рецептата на всички и ни пожела приятно приготвяне :) !
Знам ,че някои им казват забравени сладки , но не вярвам, ако си опитал от тях да забравиш този вкус !
Продукти:
250 гр. захар
4 белтъка
250 гр. бадеми
1 ванилия
Запечете бадемите на сух тиган . Смелете ги на едро . Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг . Към тях добавете смлените бадеми и ванилията . Хомогенизирайте сместа добре и я изсипете в тенджерка . Сложете я на бавен огън и бъркайте с дървена лъжица около 20 мин. докато сместа леко покафенее. Тя леко залепва за дъното ,но това да не ви притеснява.
Застелете дъното на голяма тава с хартия за печене и с малка лъжичка изсипвайте на купчинки от сместа .
Изпечете сладките на 150 гр. за 30 мин. Оставете ги да изстинат във фурната .
Страхотни са ! Благодаря , Кати за великолепната рецепта !
От мен чаооооо !
Чудесни са, Ивче!
ОтговорИзтриванеКазвам им "скалички" :)
Прегръдка!
Благодаря ,Дани ,а ако знаех щях да ги напиша скалички , по ми харесва :)!
ИзтриванеХубави празници ! Прегръдка и от мен !
Brutti, но си им докарала много красиви снимки :) За buoni ти вярвам, че е много, много. Страхотна рецепта, Ив, Кати - благодаря! Често срещам тези забравени сладки в интернет, но още не съм ги правила. Записвам :)
ОтговорИзтриванеМного весел и усмихнат Великден, Ивче! Прегръдки!
Благодаря ,Снежи !Наистина страхотна :) !
ИзтриванеХубави великденски празници ! Голяма прегръдка !
Няма грозна сладка, а пък щом е и вкусна ...!
ОтговорИзтриванеУсмихнати празници, Ив!
Вярно е ,Тили ,че няма ,но не можах да измисля друга дума на brutti и я преведох както си е . А сладките даже са си много симпатични, освен вкусни :)!
ИзтриванеХубав Великден и на теб !
Оооо да …скалички им викахме в нашият край на тези сладки … чудесни са Ив ! Не съм ги правила от младини :))))
ОтговорИзтриванеСега от козуначените мъфинки ми останаха белтъци … тъкмо се чудех какво да ги правя:)
Много слънчеви снимки !
Весели празници Ив!
Охх , пак открих топлата вода :) ...всички ги знаят като скалички , а аз сега ги откривам :) ! Ама много са хубави ,Дани :) ! Благодаря ,мила !
ИзтриванеХубави празници за теб и цялото семейство ! Прегръдки !
Както и да се наричат, чудни са. Нещо между целувки, ореховки и макарони - страхотия...
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ванче, и светли празници!
Браво на Катето и браво на теб! Тези рошковци са разкошни! Поздрави, Ив и Светли празници!
ОтговорИзтриванеИзглеждат страхотно, не се и съмнявам, че са вкусни:)
ОтговорИзтриванеГери ,
ИзтриванеКате ,
Траянче , благодаря ви ,дами ! Весел празник !
Наистина изглеждат много вкусни =)
ОтговорИзтриванеАз обаче имам един несвързан с темата въпрос - как се казва лилавото цветче, което се забелязва на снимките?
Благодаря ! По моя край (аз съм от Гброво )ми казват зеленика :) !
ИзтриванеМного вкусни са тези сладки, а някои казват, че най-вкусните сладки са по грозноватичките. За мен няма грозен сладкиш,...
ОтговорИзтриванеИв, желая ти весел, слънчев и усмихнат Великден, ако празнувате пак!
Благодаря ,Бети :) ! Мисля си дали да не сменя заглавието , че никак не ми звучи добре ?
ИзтриванеСветъл Великден !
страхотни са:) от известно време издирвам безглутенови рецепти, и днес попаднах на тази и не можах да и устоя :))) Станаха страхотни, цялото семейство ги хареса, само че на моите им трябваше по малко от 30 мин. печене и първите станаха малко по- кафяви, но не останаха и те :)))) Поздравче за идеята :)
ОтговорИзтриване