Благоразумно добавих в заглавието бульон, да не подведа някой и си помисли, че ще иде реч за кремчета, сладолед, семифредо и всякакви други сладости под това име. Тази вкусна супа задължително е присъствала на трапезата на едновремешните италиански сватби. Наскоро гледах едно предаване с рецепта, предлагам ви да я опитате! Ще се изненадате колко е вкусна!
Продукти за 4 порции:
1 л. месен бульон
2 яйца
40 гр. настърган пармезан
лимонова кора
щипка индийско орехче
1 к.л. брашно
за бульона:
300 гр. телешки гърди
300 гр. месо от кокошка ( с костите)
1 голям морков
стрък целина
1 глава лук
Сложете месото в тенджера, залейте го с около 2 л. вода и кипнете. Оберете пяната, и сложете нарязаните на едро зеленчуци. Посолете и варете бульона поне 2 часа. Готовият бульон прецедете. Месото нарежете, подправете с червен и чер пипер и ползвайте за второ ястие.
Да се върнем на бульона. Него кипнете отново. В купа сложете яйцата, настъргания пармезан, подправете с щипка издийско орехче, настърганата кора на един лимон, 1 к.л. брашно и разбийте с вилица за няколко минути. Изсипете яйчената смес във врящия бульон и бъркайте с вилица 3-4 мин. Свалете от огъня, разсипете в купички и сервирайте веднага!
Да ви е сладко:)! Чаоо! Хубав понеделник!
Иве, много интересна супа.
ОтговорИзтриванеСъс сигурност бульонът е чудесен,
а белтъкът е пресечен.
Поздрави и хубава седмица!
Благодаря, Дани!
ИзтриванеА е и много вкусна :)!
Поздрави! Спорна седмица!
:) Усмивка такава! Чудесен е за сезона! Поздрави!
ОтговорИзтриванеТи пък си Бонбон! :) Вярно е, Кате противогрипна :)!
Изтриване