Продукти:
400 гр. фини кори
4 големи ябълки
100 гр. орехови ядки
50 гр. стафиди
125 гр. краве масло
2 с.л. галета
5 с.л. захар
1 ч.л. канела
сока на половин лимон
пудра захар
Накиснете стафидите в хладка вода за 15 мин. Настържете ябълките. Сложете ги в голяма купа, залейте с лимоновия сок. Добавете захарта, омекналите стафиди, канелата, 2 с.л. галета, смлените орехи, и объркайте много добре всички продукти. Подмажете подходяща тавичка с краве масло. Започнете да редите два реда от корите, после ред от ябълковата плънка. Отгоре завършете щрудела с кори. Нарежете го на квадрати или триъгълници. Разтопете кравето масло и полейте обилно щрудела.Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.
Поръсете топлия щрудел с пудра захар и да ви е сладко:)! Чаоооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванечесто правя щрудел с ябълки - лесен, бърз и много вкусен десерт.Твоето предложение за щрудел е също интересно и много вкусно, надявам се.
Поздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеЩруделът наистина беше много вкусен и сочен!
Поздрав и хубав четвъртък, мила!
По уютно и вкусно не може и да бъде! Чудесия! Поздрави, Ив!
ОтговорИзтриване