14.09.2016 г.

Щрудел с ябълки, орехи и стафиди


Продукти:
400 гр. фини кори 
4 големи ябълки
100 гр. орехови ядки
50 гр. стафиди
125 гр. краве масло
2 с.л. галета
5 с.л. захар
1 ч.л. канела
сока на половин лимон
пудра захар



Накиснете стафидите в хладка вода за 15 мин. Настържете ябълките. Сложете ги в голяма купа, залейте  с лимоновия сок. Добавете захарта, омекналите стафиди, канелата, 2 с.л. галета, смлените орехи, и объркайте много добре всички продукти. Подмажете подходяща тавичка с краве масло. Започнете да редите два реда от корите, после ред от  ябълковата плънка.  Отгоре завършете щрудела с кори. Нарежете го  на квадрати или  триъгълници. Разтопете кравето масло и полейте обилно щрудела.Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. 
Поръсете топлия щрудел с пудра захар и да ви е сладко:)! Чаоооо! 


3 коментара:

  1. Ваня,
    често правя щрудел с ябълки - лесен, бърз и много вкусен десерт.Твоето предложение за щрудел е също интересно и много вкусно, надявам се.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Щруделът наистина беше много вкусен и сочен!
      Поздрав и хубав четвъртък, мила!

      Изтриване
  2. По уютно и вкусно не може и да бъде! Чудесия! Поздрави, Ив!

    ОтговорИзтриване