Бишкоти най-обикновенни, топнати в топло мляко са вкусна закуска за малки и големи!
Опитайте!
Продукти за 15-18 бр.:
320 гр. брашно
160 гр. захар
1 яйце
1/2 пакетче бакпулвер
1 пакетче бурбонска ванилова захар
50 мл. слънчогледово олио
50 мл. течна сметана
щипка сол
едра захар за поръсване
В купа изсипете пресятото брашно. Добавете захарта, едно яйце, щипка сол, половин пакетче бакпулвер, ваниловата захар, олиото и сметаната (може да я замените с прясно мляко). Замесете меко тесто. Застелете голямата тава на печката с хартия за печене. От тестото късайте топчета малко по-големи от орех, направете ги на фитилчета и преплескайте за да добият продълговата форма. Наредете бишкотите в тавата като оставите разстояние помежу им (при печенето се надигат) и поръсете с едра захар. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 15 мин.
Охладете готовите бишкоти на решетка. Може да ги съхранявате в стъклен буркан с капак за седмица без да променят вкуса си.
Да ви е сладко:)! Чаооо!
Bella ricetta, complimenti
ОтговорИзтриванеGrazie, Agnese! :)
Изтриване