Ако искате вярвайте, но на мен Роби тази вечер ми ръкопляска за вечерята, а него отдавна не мога да го изненадам с готвене! Вкусно, много вкусно стана това ястие!
Рецептата е рибна версия на класическото ''Уелингтън'', което се прави с телешко месо. В интернет има много рецепти със свинско и пилешко! Нареждат се на опашката и те!
Днешната рецепта е адаптирана от тук!
Продукти:
правоъгълен лист бутер тесто ( 230 гр.)
400 гр. филе от сьомга
200 гр. бланширан спанак
40 гр. ''Филаделфия
40 гр. галета
40 гр. настърган пармезан
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
сол
зехтин
чер пипер
Загрейте 1 к.ч. зехтин, запържете ситно нарязания лук и скилидката чесън за кратко. Добавете бланширания спанак и гответе още 5 мин. Сложете Филаделфията, поръсете с галета и настърган пармезан, овкусете с щипка чер пипер и хомогенизирайте добре сместа. Смъкнете от котлона и оставете настрана да се охлади.
С остър нож отстранете кожата от рибата. Посолете.
Разстелете бутер тестото и сложете парчето риба в средата. Отгоре покрийте хубаво със спаначената плънка. Загънете рибата. Спанакът да остане отгоре. С остър нож нарежете тестото на квадрати. Намажете с прясно мляко.
Изпечете в предварително загрята фурна с вентилатор за 5 мин. на 200 гр. след това намалете фурната на 175 гр. и довършете печенето за още около 25-30 мин.
Ако ви остане от спаначената плънка добавете 1 малко яйце, разбъркайте добре и напълнете домати. Изпечете ги 25 мин. и имате вкусна гарнитура, а може да ги хапнете и като основно ястие!
Сгответе и си заслужете аплодисментите като мен :)! Да ви е сладко!
Много добре се е получила тази рибка в "кожухче", Ванче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Сонче!
ИзтриванеИ както казах по-горе много вкусна! :)
Прегръдка!
За мен от доматките, моля!
ОтговорИзтриванеНяма да откажеш и от рибката, ако опиташ :)!
ИзтриванеMuy exquisito el salmón es mi preferido una gran receta ,quiero seguirte pero no me resulta intentaré nuevamente,abrazos
ОтговорИзтриванеВаня,
ОтговорИзтриванечудесни ястия, великолепно изглеждат.Все още не съм приготвяла в бутер тесто риба, но е много красиво предложение.
Поздрави !
И вкусно, Ели! :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Thanks you for mention the original recipe from http://blog.giallozafferano.it/iltronodiforchette/
ОтговорИзтриване