Продукти:
4 яйца
4 с.л. захар
4 с.л. брашно
100 гр. шоколадови капки
2 ванилии
и още:
200 мл. сметана за разбиване
3-4 с.л. нутела
Счупете яйцата е купа. Добавете захарта и разбийте до гъста пяна. На порции добавете пресятото с ванилиите брашно. Хомогенизирайте много добре сместа. Застелете голяма тава ( за рула ползвам тази на печката) с хартия за печене. Поръсете върху хартията шоколадовите капки. Изсипете пандишпановата смес върху тях и разнесете внимателно с шпатула. Изпечете блата в предварително загрята на 200 гр. фурна с вентилатор за 4-6 мин.
Извадете от фурната и веднага обърнете върху памучна кърпа. Капките да останат от външната страна. Навийте на руло. Оставете да се охлади напълно.
В купа разбийте сметаната до твърд сняг. Развийте рулото. Намажете го с няколко с.л. течен шоколад. Отгоре щедро разнесете сметаната. Завийте отново на руло.
Оставете рулото да постегне за няколко часа преди да го нарежете.
Да ви е сладко, шоколадово-сметаново! :) Чаооо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар