Много са капрезетата в блога ми и всяко едно заслужава да бъде направено и опитано! Капрезе с крем кафе, шоколадово капрезе, портокалово капрезе, капрезе с бял шоколад, паста капрезе, солен тарт капрезе! Към всички тях прибавям днешния великолепен сладкиш капрезе с лимонов ликьор! Рецептата е адаптирана от тук!
Продукти:
220 гр. обелени сурови бадеми
50 гр. картофено нишесте (пшенично)
170 гр. захар
140 гр. краве масло
1 пак. бакпулвер
4 яйца
3 с.л. лимончело
настърганата кора на 1 лимон
пудра захар за поръсване
В купа смесете смлените бадеми, бакпулвера и нишестето. Разделете белтъците от жълтъците. Първите разбийте на сняг с щипка сол. Към жълтъците добавете захарта и разбивайте докато получите гъст крем. Разтопете кравето масло. Към сухата смес прибавете разбитите жълтъци. Излейте на струйка разтопеното и леко охладено краве масло. Ароматизирайте с лимоновата кора и лимончелото. Внимателно добавете на порции разбитите белтъци. Сместта е по-течна от кексова, не се притеснявайте, при печенето се сгъстява. Намокрете и изцедете от водата парче хартия за печене. Застелете форма (24 см.) с откопчаващ се ринг с хартията. Изсипете сместа. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин. Не го препичайте много, вътрешноста трябва да е влажна. Посипете готовия сладкиш обилно с пудра захар.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Бадемите да ги смеля на брашно ли ? :)
ОтговорИзтриванеДа, сурови и обелени🙂
ИзтриванеЯсно, мерси !
ОтговорИзтриване