Рецептата е от тук!
Продукти:
за тестото:
200 гр. брашно
100 гр. краве масло
60 мл. вода
щипка сол
за гарниране:
100 гр. песто дженовезе
200 гр. моцарела
2 домата
пресен босилек
зехтин
В купа сложете брашното, щипка сол и нарязаното на кубчета студено краве масло. Замесете тесто, отначало то е на трохи но постепенно се хомозенизира. Добавете водата и месете докато тестото стане гладко. Може да добавите в него щипка риган. Загънете тестото в стреч фолио и приберете в хладилник за 40 мин. Охладеното тесто разточете на набрашнена повърхност и с помощта на точилката го прехвърлете в тавичка. Оформете висок борд, надупчете с вилица дъното и застелете с хартия за печене. Върху нея изсипете нахут или боб, той ще натиска дъното и няма да позволи на тестото да се надигне при печенето. Изпчете на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25 мин. Извадете и прехвърлете на решетка. Отстранете нахута (приберете си го за следващия път) и оставете тестената черупка да се охлади.
Намажете дъното на тарта с песто от босилек. Наредете нарязани домати и моцарела. Поръсете с нарязан на ситно босилек и полейте със струйка зехтин.
Вече имате великолепна лека вечеря:)!
Да ви е сладко! Чаооо!
Това веднага си го запазвам като идея! Прекрасна вечеря ще да е била, Ванче, чудесна!
ОтговорИзтриванеПоздрави. :)
Чудно, чудно! Отмъквам всичко, че само с едно парче няма да се заситя!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ваня,
ОтговорИзтриванечудесен лесен и вкусен тарт.Веднага ще си открадна рецептата за приготвяне в скоро време.Чудесна е идеята.
Поздрави !
Ето какво ще хапнем за вечеря днес! Чудесен е!
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
О, каква свежа и красива гледка!
ОтговорИзтриванеМного свежо!
ОтговорИзтриванеКапрезе си е капрезе във всички форми- любимо на милиони;)
ОтговорИзтриванеАз не правя изключение. Благодаря, Ивана!