Продукти:
за шоколадовият блат:
100 гр. черен шоколад Линд (lindt)
100 гр. брашно
130 гр. захар
40 гр. краве масло
3 яйца
2 ч.л. равни бакпулвер (сложих една)
за шоколадовият ганаш:
100 гр. черен шоколад Линд
100 гр. млечен шоколад Линд
250 мл. сметана
30 гр. краве масло
Разбийте с миксер яйцата и захарта до гладък, гъст крем. Добавете пресятото с бакпулвера брашно. Излейте разтопения на водна баня шоколад с краве масло и хомогенизирайте сместа. Подмажете с краве масло и набрашнете добре тавичката 28 см. с повдигнато дъно. Ако нямате такава ползвайте форма с откопчаващ се ринг със същия размер, а след като сладкиша се охлади го върнете отново в нея и залейте с шоколадовия ганаш.
Излейте шоколадовата смес в подмазаната тава и изпечете блата за около 10 мин. в предварително загрята на 180 гр. фурна без вентилатор. Не го препичайте за да не стане сух. Изчакайте 3-4 мин. и след това извадете сладкиша от тавата. Охладете на решетка. Пригответе ганаша.
В тенджерка загрейте сметаната с 30 гр. краве масло. Сложете начупения черен и млечен шоколад и бъркайте докато шоколадовата смес стане гладка. Излейте я в отвора на изпечения блат . Охладете и украсете по ваш си вкус.
Да ви е сладко :)!
Рецептата е от тук!