28.08.2020 г.

Шоколадов сладкиш Линд


Продукти:
за шоколадовият блат:
100 гр. черен шоколад Линд (lindt) 
100 гр. брашно
130 гр. захар
40 гр. краве масло
3 яйца
2 ч.л. равни бакпулвер (сложих една)
за шоколадовият ганаш:
100 гр. черен шоколад Линд
100 гр. млечен шоколад Линд
250 мл. сметана
30 гр. краве масло 



Разбийте с миксер яйцата и захарта до гладък, гъст крем. Добавете пресятото с бакпулвера брашно. Излейте разтопения на водна баня шоколад с краве масло и хомогенизирайте сместа. Подмажете с краве масло и набрашнете добре тавичката 28 см. с повдигнато дъно. Ако нямате такава ползвайте форма с откопчаващ се ринг със същия размер, а след като сладкиша се охлади го върнете отново в нея и залейте с шоколадовия ганаш. 


 Излейте шоколадовата смес в подмазаната тава и изпечете блата за около 10 мин. в предварително загрята на 180 гр.  фурна без вентилатор. Не го препичайте за да не стане сух. Изчакайте 3-4 мин. и след това извадете сладкиша от тавата. Охладете на решетка. Пригответе ганаша.
В тенджерка загрейте сметаната с 30 гр. краве масло. Сложете начупения черен и млечен шоколад и бъркайте докато шоколадовата смес стане гладка. Излейте я в отвора на  изпечения блат . Охладете и украсете по ваш си вкус. 
Да ви е сладко :)!  

Рецептата е от тук!


5 коментара:

  1. Ivana, Robi e golqm kasmetliq! Izvinqvai, che pisha na latinica! Pozdravi ot Bulgaria!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :), и аз съм късметлийка с него!
      Поздрав от Италия! <3

      Изтриване
  2. Ваня,
    чудесен, много красив сладкиш.Прекрасно изглежда, много шоколадов и наистина много вкусен.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване