Както ми се е случвало с други рецепти и тази е любов от пръв поглед! От десетина дни ме чака да намеря време и направя! И нали тази година го раздавам земеделка тиквичките и патладжана са от моята градина, пиперките още не са готови, но и от тях имам 2 корена! То голяма радост бе, да видиш уздрял домат, да посегнеш да си откъснеш тиквичка, патладжан или краставички( как ги обичам само)!
Но да се върна на рецептата, а тя е адаптирана от тук!
Продукти:
300 гр. брашно
3 яйца
100 мл. зехтин
100 мл. прясно мляко
1 бакпулвер
щипка сол
4 с л. настърган пармезан
40 гр. асиаго (вид сирене, моето може да смените с кашкавал)
250 гр. пиперки (жълти и червени)
250 гр. тиквички
250 гр. патладжан
1 глава лук
щипка риган
сусам
Нарежете пиперките на дълги ленти. Сложете ги в тиган с малко олио и 1 скилидка чесън. Задушете за 5-6 мин. Нарежете тиквичките на ленти, посолете леко и задушете в малко олио за 5 мин. Патладжана нарежете на кубчета, посолете и оставете настрана за 30 мин., а после отцедете горчивата вода. Сложете кубчетата патладжан в тиган с малко олио и задушете за 5 мин. Нарежете лука на полумесеци, задушете и него до омекване. Охладете всички зеленчуци.
В купа счупете яйцата, добавете зехтина и прясното мляко. Разбийте с вилица за няколко мин. В друга купа изсипете брашното, бакпулвера и щипка сол. Добавяйте на порции брашното към течната смес. Хомогенизирайте добре сместа. Изсипете настъргания пармезан и кубчетата сирене. Овкусете с щипка риган. От всички зеленчуци си оставете по-малко за украса на кейка. Останалите прибавете в купата и объркайте добре. Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене. Изсипете сместа, подравнете и украсете по ваш вкус с отделените предварително зеленчуци.
Изпечете кейка на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 50 мин. Малко преди да го извадите от фурната поръсете със сусам.
Красив и вкусен:)! Да ви е сладко!