21.03.2017 г.

Солени мъфини с горгонзола и орехи


Продукти:
300 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
2 яйца
100 гр. горгонзола
100 гр. орехи
3 с.л. зехтин
1 бакпулвер
щипка чер пипер 
щипка сол



В купа счупете яйцата, посолете с щипка сол и разбийте с вилица за 5-6 мин. Излейте в купата прясното мляко и зехтина. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете на порции към течната смес. Хомогенизирайте добре продуктите. Добавете нарязаното на кубчета сирене и начупените орехи. Овкусете с щипка чер пипер. Разбъркайте добре. От сместа сипвайте във хартиени чашки  за мъфини .  Пълнете ги около 3/4 от чашката. Сложете по една половинка орех за украса. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята на 170 гр. фурна с вентилатор. Охладете готовите мъфини на решетка. 
С парченце круша са разкошни, вярвайте ми :).... да ви е сладко! Чаоооо!  


8 коментара:

  1. 😃 Ето точно с това ми се иска да закуся 😘

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,
    много интересни мъфини, сицилианските сладки също са прекрасни.И двете рецепти ще опитам .
    Поздрави и успешен ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Надявам се да ти харесат и двете рецепти, да ви е сладко в къщи!
      Поздрави! Хубав следобед!

      Изтриване
  3. Колко грама е бакпулвера, защото моите са 15 грама?

    ОтговорИзтриване
  4. А какви други добавки могат да се добавят и подправки?

    ОтговорИзтриване
  5. Получиха се уникално, меки и пухкави, с богат и наситен вкус!

    ОтговорИзтриване