19.02.2019 г.

Пиле с пармезанова коричка - Pollo al parmigiano


Продукти за две порции:
400 гр. пилешки бутчета (горната част)
2 лимона
100 гр. настърган пармезан 
100 гр. галета
сол
зехтин
черен пипер
1 скилидка чесън
магданоз
100 мл. бяло вино 



Овкусете пилешките бутчета със сол, ситно нарязана скилидка чесън, черен пипер. Наредете ги в тавичка и залейте с лимоновия сок и чашка зехтин. Покрийте тавичката с парче домакински найлон и приберете в хладилник за няколко часа. Може да ги оставите така даже до другия ден. Маринованите бутчета покрийте с настърган пармезан, върху него сложете галетата примесена със ситно нарязания магданоз. Полейте отново със зехтин. На дъното на тавичката излейте бялото вино. Изпечете бутчетата до златисто. Поднесете с гарнитура по ваше желание. Всичко върви тук: карофено пюре или печени картофи, зелена салата, трушийка! 
Да ви е сладко:)! Чаооо! 


4 коментара: