1.11.2012 г.
Бриош с шоколад - Girelle di pan brioche alla nutella
Знам някой ,който веднага ще се втурне да меси щом види това... така както направих аз ...за тебе ,Зиче и всички които обичат бриош с шоколад !
На рецептата попаднах съвсем случайно ,но реших да ги направя веднага и съвсем неслучайно! Красиви и вкусни ! А как хубаво ухаеше я къщи докато се печаха ... Ето рецептата:
Продукти:
500 гр. брашно
3 с.л. захар
2 яйца
60 гр. краве масло
180 мл. прясно мляко
25 гр. мая (кубче)
кората на един лимон
течен шоколад
пудра захар
Затоплете прясното мляко и сложете маята е него да се разтвори . Разтопете кравето масло . Сложете брашното в по голям съд .Изсипете захарта , млякото ,яйцето, поохладеното краве масло и настърганата лимонова кора . Замесете си меко тесто . Става страхотно тесто и се работи много леко с него .
Оставете тестото да удвои обема си .
Когато е готово го разделете на две еднакви по големина топки , всяка разточете на правоъгълна кора , половината на която намажете с течен шоколад. Захлупете с другата половина . Нарежете ленти от по 2 см. Усучете ги и завийте на кравайче като подпъхнете края .
Наредете бриошчетата в тава покрита с хартия за печене . Включете фурната на 50 гр. и оставете да втасат още 30 мин. След което увеличете на 180 гр. и изпечете за 15-20 мин. !
Извадете готовите кифлички и поръсете с пудра захар примесена с ванилия !
А сега започва и най - хубавото...хапнете ги с кеф и да ви е сладко !!!
Да казвам ли кой беше най - доволен .......Роби разбира се!
Чаоооооо ,ragazzi :)...... ! Целувки :* !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
юсупер, хем красиви, хем вкусни!Ааа и рецептата не е с ''брашно ,колкото поеме"!хаха Силна прегръдка, Ванче, пак си ни поднесла невероятно изкушение!
ОтговорИзтриванеХи хи ..ама пишеше го този път бе ,Сонче :) ! Благодаря ,мила !
ИзтриванеЧудесни бриошчета,миличка-много ми харесаха!
ИзтриванеПриятна вечер-целувки!
Оооох Ванюшка, неуморна си и никаква милост към нас дебеличките!! Как да устои човек на тези красавици - приличат ми на онези детски въртелешчици на пръчка (дето се въртят от вятъра)!? Непременно ще ги пробвам! Силна прегръдка и много целувки!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Руми ! Наистина на въртелешчици приличат :)) не бях забелязала !
ИзтриванеЦелувки ,мила и хубава неделна вечер !
Ех, Ив, толкова вкусно изглеждат! Не мога да подмина никога такива рецепти, особено като знам от кого са направени! Хубава вечер, мила Ивана! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти ,Дани ! Само хубави думи чувам от теб :) !
ИзтриванеЛека и топла неделна вечер !
Ивче, толкова е апетитен!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубаво настроение!
Благодаря ,Дани ! Прегръдка !
ИзтриванеСтрахотни бриоши! Като козуначета са!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Траянче :) ...вярно е като козуначета са ...ама не ми се опряха така както козунака :)) ! Още си ближа раните от тогава :)) !
ИзтриванеКакво да кажа,отново неустоимо предложение,-превъзходни бриоши,красиво поднесени,бях позабравила колко е вкусно при теб.Вече съм по-свободна,ще те навестявам честичко.Платото и лопатката са много красиви.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Ели , благодаря ,мила ! Платото е сребърно и ми е подарък от мама :) ,много си го харесвам , а лопатката си я купих наскоро :)!
ИзтриванеУсмихната вечер !
Подстрекателка такава оххх нямаш спиране и ти с твоите вкусотии.Виж как си знаеш ,че тези месени неща са ми слабост ,но веднага няма да е ,че ще ходя тези дни на Родопите та няма да има време но като се прибера ще се пробват непременно!
ОтговорИзтриванеМного красиви и ефектни са станали заслужава си да се опитат!
СИЛНО ТЕ ПРЕГРЪЩАМ АМОРЕ!!!
Прегръдки ,Зиче и весело изкарване в Родопите :* ! Целувки ,мила !
ИзтриванеОле..... то не било трудно правенето а колко ефектни са станали:) разкошотия Ванче!
ОтговорИзтриванеТо и аз ще ги направя не случайно, ей така да се подсладим, че много ми харесаха:)
Сърдечен поздрав мила!*
Ау, тук не е за влизане! Трудно ще се издържи! :)
ОтговорИзтриванеВанче, поздравления за прекрасния бриош!
Хубава вечер!
Ако имах сили ей сега наистина щях да ги направя! Прекрасни! Чао, Ив!
ОтговорИзтриванеuuu ovo je stvarno kao broš! Predivno je. Svaka čast!
ОтговорИзтриванеМного апетитни !Чудесни,ароматни и вкусни!Ваня и фотогенични се оказват!Щом има шоколад,записвам ги!
ОтговорИзтриванеМного ефектни и вкусни!
ОтговорИзтриванеЩе се пробват то се знае!
Целувки мило слънчице*)
Много са красиви!
ОтговорИзтриванеИвана,
ОтговорИзтриванеаз не бих могла да направя такова чудо, но пък му се насладих изцяло тук.
Прегръдки и хубава вечер!
Разкошни са! Представям си тоя аромат на разтопен шоколад как се е носел изкъщи :-)
ОтговорИзтриванеИзкушенията при теб Ваня продължават...
ОтговорИзтриванеБриошите са много ефектни и със сигурност вкусни!
Благодаря за хубавата рецепта!
Поздрави и прегръдки!
Много са красиви, пък за вкус няма съмнение, долавям аромат на лимон и шоколад,преглъщам, записвам рецептата и неделната закуска е уточнена! Хубав уикенд,Ванче!
ОтговорИзтриванеНаистина са много красиви! Чудесна идея за оформление!
ОтговорИзтриванеПредставям си и колко са вкусни!
Хубави почивни дни :)
Благодаря сърдечно ,момичета мили ! С голяма прегръдка и пожелание за спокойни почивни дни !
ОтговорИзтриванеЛесно ти е на теб-хапнете си ги с кеф...а който е на диета,а? :)
ОтговорИзтриванеВанюша,отивам да си ги сложа в листата за когато настъпи пак време за дебелеене :) ,защото са не само много вкусно звучащи като рецепта,ами и фантастично оформени,много ефектни,фотогенични и всички възможни суперлативи,които да опишат колко ме впечатлиха.А и лесно се оформят-просто приказка!Благодаря за рецептата!
Лека нощ и прегръдка!
Благодаря ,Роси и се радвам ,че ти харесаха ...наистина са това което описа :)!
ИзтриванеХубав уикенд ! Прегръдки !
Страхотни са! Чак при мен ухаят :)
ОтговорИзтриванеПоздрав,
Илиана
Точно днес видях едно мраморно руло при Федора, което се сплита по сходен начин и нямам търпение да направя, а сега и тези бриоши! Великолепни!
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа! Весело посрещане и на новата след няколко дни!
ОтговорИзтриванеНаправих тези кифлички за закуска в коледната утрин, много се харесаха, и бързичко изчезнаха! Тестото е много приятно, замесих го в хлебопекарната - много напомня на тестото, което ползвам за едни канелени кифлички, но тяхното е с повече захар, и кардамон за аромат. Доста се оплесках, докато ги усуквах, но пък после можах да си оближа златните ръчички! :) Павел Павлов от "Нещо сладко" по 24Кичън веднъж обясняваше, че това бил скандинавският начин за оформяне на кифлички. Много ефектно изглеждат! :)
Благодаря, Васи!
ИзтриванеЧестита Коледа и щастливо посрещане на новата година!
Бъдете здрави!🙂