17.09.2012 г.
Спагети карбонара - La carbonara
Любима , забранена за мен паста ....не се препоръчва за хора с висок холестерол ,наднормено тегло и подскачащо кръвно ....абе как така все вкусното и хубавото е забранено не знам ..знам ,че тази паста е разкошна и ако можете да си позволите да я хапнете ще ви стане веднага любима! След като я нахвалих и порицах ето ви и рецептата:
Продукти за една порция :
80 гр. спагети
100 гр. бекон
1 яйце
20 гр. пармезан
чер пипер
сол
зехтин
Нарежете бекона (пресен или пушен) на жулиени . В тиган налейте малко зехтин , сложете бекона и го запържете до златисто . Сварете спагетите според указанията на опаковката . Прецедете и ги прехвърлете в тиганчето . Разбийте яйцето и настъргания пармезан . Изсипете сместа върху пастата и бъркайте ( все на котлона ) докато яйцето стане на трохи . Изсипете в чиния , поръсете със щипка пармезан и чер пипер и сервирайте веднага !
Бърза ,лесна , вкусна , забранена .... Да ви е сладко ....чаооо и хубава нова седмица!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ванче, това са едни от любимите ми спагети!!!Да се утешим с това, че все пак не ги хапваме всеки ден, та да трупаме холестерол, нали?! Хубава седмица ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Иглика :), хубава седмица и на теб :) !
ИзтриванеМмммм,пак паста....и пак така вкусна си я направила,чак запреглъщах!
ОтговорИзтриванеВанче,царица си на пастата и как иначе...ах,тази Италия!
Прегръдки!
Благодаря ,Роси :)...амиии ак пък царица :)) ...ама се старая :) !
ИзтриванеПрегръдка !
Ийв, сипвам си чаша бяло винце и сядам на вкусна паста с теб!
ОтговорИзтриванеДано някога се случи!
Карбонара ни е любим начин на приготвяне на паста!
Спагетите изглеждат невероятно!
Прегръщам те мила*)
Прегръдки и от мен , Кате ...и кой знае може и да се видим :)...в неделя си тръгвам за България :) ! Целувки ,аморе :* !
ИзтриванеИвче, обожавам ги със синьо сирене!
ОтговорИзтриванеСамо за висок холестерол!
Наздраве!
Наздраве ,Дани :) ...не съм правила със синьо сирене ...ще опитам :) !
ИзтриванеГоляма изкусителка си,Ваня!:)
ОтговорИзтриванеВинаги с удоволствие посещавам твоето чудно местенце!
Толкова апетитни са спагетите,че ми иде да ги направя веднага...!
Благодаря ти за хубавите рецепти и финеса, с който ги поднасяш!
Хубава вечер!
Благодаря ,Мира за ласкавите думи :) !
ИзтриванеХубав ден !
Невероятна вкусотия отново предлагаш, Ив! Обичам паста и тази съм сигурна, че много ще харесам, особено, ако е приготвена от теб! Усмихната вечер! :)
ОтговорИзтриванеДани ,сърдечно благодаря !
ИзтриванеХубав вторник ,мила !
Обожавам ги тези спагети! Ив, хубаво съм похапнала, ама пак ми се хапва:):):)Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и за теб ,Кате и хубав вторник !
ИзтриванеИв,защо така.............и после как се качвали килата-ами само от гледане:)))))
ОтговорИзтриванеОх ,Миленка то от гледане ако се качваха и кучето касапин щеше да е :)) ...Ама за тези наистина само гледам :) !
ИзтриванеХубав вторник ! Прегръдка !
Обожавам ги тия спагети, за себе си обаче, замествам бекона със сметана...
ОтговорИзтриванеОт доста време се каня да опитам спагети карбонара. Никога не съм ги приготвяла по този начин, но сега си записвам рецептата. Много добре изглеждат!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ,Бети ,Ели :) ! Поздрави !
ОтговорИзтриванеВанче, това са ми любимите спагети! Стават страхотно!!! Твоите изглеждат невероятно вкусни! Благодаря ти за рецептата! Прегръщам те и ти желая много вкусна и.... щастлива седмица!!!
ОтговорИзтриванеИда ли на заведение със спагети, обикновено си поръчвам точно такива. Е, предполагам, че твоите са доста по-вкусни от онези, които ям по заведенията, затова благодаря за виртуалната вечеря, Ивана;)
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубава вечер!
Не съм правила по този начин спагети, но така апетитно си ги поднесла, че ще обезателно ще опитам!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
аууу,страхотно изглеждат!
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала такива спагети и трябва да си поправя грешката нали!
Прегръдки ,Ивана!
Прекрасен ден ти желая
Mamma mia che buoni, io cara ci metto anche un po di aglio ciao e baci.Margo
ОтговорИзтриванеVav Rim sipvat razbitoto qice sas parmezana varhu goreshtite spageti ,no na izkliuchen kotlon,za da ne stane qiceto na trohi,da ne se sgotvi,a da si ostane kato gladak sos.
ОтговорИзтриване