17.09.2012 г.

Спагети карбонара - La carbonara


Любима , забранена за мен паста ....не се препоръчва за хора с висок холестерол ,наднормено тегло и подскачащо кръвно  ....абе как така все вкусното и хубавото е забранено не знам ..знам ,че  тази паста е разкошна и ако можете да си позволите да я хапнете ще ви стане веднага любима! След като я нахвалих и порицах ето ви и рецептата: 

Продукти за една порция :
80 гр. спагети 
100 гр. бекон 
1 яйце
20 гр. пармезан 
чер пипер 
сол 
зехтин 
Нарежете бекона (пресен или пушен) на жулиени . В тиган налейте малко зехтин , сложете бекона и го запържете до златисто . Сварете спагетите според указанията на опаковката . Прецедете и ги прехвърлете в тиганчето . Разбийте яйцето и настъргания пармезан . Изсипете сместа върху пастата и бъркайте ( все на котлона ) докато яйцето стане на трохи . Изсипете в чиния , поръсете със щипка пармезан и чер пипер и сервирайте веднага ! 
Бърза ,лесна , вкусна , забранена  .... Да ви е сладко ....чаооо и хубава нова седмица! 



25 коментара:

  1. Ванче, това са едни от любимите ми спагети!!!Да се утешим с това, че все пак не ги хапваме всеки ден, та да трупаме холестерол, нали?! Хубава седмица ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммммм,пак паста....и пак така вкусна си я направила,чак запреглъщах!
    Ванче,царица си на пастата и как иначе...ах,тази Италия!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Роси :)...амиии ак пък царица :)) ...ама се старая :) !
      Прегръдка !

      Изтриване
  3. Ийв, сипвам си чаша бяло винце и сядам на вкусна паста с теб!
    Дано някога се случи!
    Карбонара ни е любим начин на приготвяне на паста!
    Спагетите изглеждат невероятно!
    Прегръщам те мила*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прегръдки и от мен , Кате ...и кой знае може и да се видим :)...в неделя си тръгвам за България :) ! Целувки ,аморе :* !

      Изтриване
  4. Ивче, обожавам ги със синьо сирене!
    Само за висок холестерол!
    Наздраве!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наздраве ,Дани :) ...не съм правила със синьо сирене ...ще опитам :) !

      Изтриване
  5. Голяма изкусителка си,Ваня!:)
    Винаги с удоволствие посещавам твоето чудно местенце!
    Толкова апетитни са спагетите,че ми иде да ги направя веднага...!
    Благодаря ти за хубавите рецепти и финеса, с който ги поднасяш!
    Хубава вечер!


    ОтговорИзтриване
  6. Невероятна вкусотия отново предлагаш, Ив! Обичам паста и тази съм сигурна, че много ще харесам, особено, ако е приготвена от теб! Усмихната вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Обожавам ги тези спагети! Ив, хубаво съм похапнала, ама пак ми се хапва:):):)Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  8. Ив,защо така.............и после как се качвали килата-ами само от гледане:)))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох ,Миленка то от гледане ако се качваха и кучето касапин щеше да е :)) ...Ама за тези наистина само гледам :) !
      Хубав вторник ! Прегръдка !

      Изтриване
  9. Обожавам ги тия спагети, за себе си обаче, замествам бекона със сметана...

    ОтговорИзтриване
  10. От доста време се каня да опитам спагети карбонара. Никога не съм ги приготвяла по този начин, но сега си записвам рецептата. Много добре изглеждат!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Ванче, това са ми любимите спагети! Стават страхотно!!! Твоите изглеждат невероятно вкусни! Благодаря ти за рецептата! Прегръщам те и ти желая много вкусна и.... щастлива седмица!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Ида ли на заведение със спагети, обикновено си поръчвам точно такива. Е, предполагам, че твоите са доста по-вкусни от онези, които ям по заведенията, затова благодаря за виртуалната вечеря, Ивана;)
    Прегръдка и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  13. Не съм правила по този начин спагети, но така апетитно си ги поднесла, че ще обезателно ще опитам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  14. аууу,страхотно изглеждат!
    Не съм опитвала такива спагети и трябва да си поправя грешката нали!
    Прегръдки ,Ивана!
    Прекрасен ден ти желая

    ОтговорИзтриване
  15. Mamma mia che buoni, io cara ci metto anche un po di aglio ciao e baci.Margo

    ОтговорИзтриване
  16. Vav Rim sipvat razbitoto qice sas parmezana varhu goreshtite spageti ,no na izkliuchen kotlon,za da ne stane qiceto na trohi,da ne se sgotvi,a da si ostane kato gladak sos.

    ОтговорИзтриване