16.07.2021 г.

Сбричолата с праскови - Sbriciolata alle pesche


 Нищо сложно в този сладкиш, показвала съм ви още няколко сбричолати, накрая на поста ще ви ги изброя за да си изберете! Хубавото е, че може да се направи във всякакъв вариант с плодове, рикота, крем и винаги се получава много вкусен! 


Продукри:
300 гр. бяло брашно
115 гр. свинска мас (може да замените с краве масло)
1 яйце
1 жълтък
90 гр. захар
настъргана лимонова кора
1 пакетче ванилова захар
щипка бакпулвер
щипка сол
4 праскови
1 с.л. кафява захар
1 с.л. марсала (може да замените с бяло вино) 

В купа изсипете пресятото с щипка сол и бакпулвер брашно. Добавете яйцето, жълтъка, захарта, ванилията и лимоновата кора. Сложете студената свинска мас и с ръце започнете да мачкате продуктите докато станат на големи маслени трохи. Както посочих и по-горе може да замените свинската мас с краве масло. Приберете съда с трохите в хладилник за 1 час. 

 
Докато трохите се охладят нарежете прасковите на малки парчета. Сложете ги в тенджерка, поръсете с 1 с.л. кфява захар и 1 с.л. марсала. Сгответе плода за около 5-6 мин. Отстранете и охладете.  Застелете тава 24 см. с парче хартия за печене. Изсипете половината трохи и подравнете. Върху тях разпределете прасковите и покрийте с останалите маслени трохи. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 35 мин. Охладете на решетка и поръсете с пудра захар! 
Да ви е сладко! :)! Чаооо! 
В блога може да прочетете за:

С една закачллива снимка на днешната сбричолата Ви пожелавам хубав и прохладен ден! : 😉 

 

2 коментара: