3.06.2020 г.

Сбричолата с череши или пай с маслени трохи и череши - Sbriciolata alle ciliegie


Продукти:
за тестото:
180 гр. брашно
80 гр. захар
90 гр. краве масло
1 яйце
4 с.л. прясно мляко 
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
за маслените трохи:
30 гр. бяло брашно
10 гр. царевично брашно
35 гр. захар
35 гр. краве масло
1 ванилия
и още:
250-300 гр. череши 



Пригответе си първо трохите за да имат време да се охладят. В купа смесете бялото и царевичното брашно, добавете захарта, една ванилия и нарязаното студено краве масло. С ръце започнете да мачкате сместа докато получите маслени трохи. Покрийте купата с парче найлон и приберете в хладилник за 30 мин. 
В друга купа пресейте брашното с щипка сол , ванилията и 1 ч.л. бакпулвер. Добавете едно яйце, студеното краве масло, нарязано на парчета и захарта.  Излейте 4 с.л. прясно мляко и замесете меко тесто. Разточете тестото на парче хартия за печене с размерите на тавичката. Моята е 20/28 см. Прехвърлете разточеното тесто с хартията за печене в тавата. Надупчете дъното с вилица. Отгоре наредете почистените от костилките череши. Поръсете с охладените маслени трохи. 


Изпечете масления пай на 180 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар. Охладете на решетка и поръсете с пудра захар! 
Да ви е сладко! :) 


2 коментара:

  1. Имам въпрос. Може ли същата рецепта да се направи и с други плодове?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Може разбира се, но ако ползвате ябълки или круши ги задушете с 2 с.л. бяло вино и малко захар!

      Изтриване