9.11.2022 г.

Суров какаов крем с райска ябълка


За ползите от райската ябълка има много информация в нета! Богата на бета каротин важен за зрението и кожата, на витамин C първи в битка с вирусите, на магнезий за работата на сърцето, на калий за укрепване на кръвоносната система, на желязо за анемия, за намаляване на наднорменото тегло, нормализиране на високото кръвно и още и още! Всички ценни вещества, обаче  могат да се запазят само, ако ябълката се консумира  сурова! Това не значи, че ако си направите кекс ще е безполезен, със сигурност ще хапнете нещо с нов вкус, а такава ще е следващата ми рецепта.  Днешната е със сурова ябълка, веган, щото си нямам такава в блога и много вкусна!  :)


Продукти:
3 добре узрели райски ябълки
25 гр. какао 


Обелете ябълките, меката вътрешност сложете в дълбок съд и пасирайте до гладко пюре. 
Към него добавете пресятото какао. Пасирайте за кратко отново. Насипете получения крем в купички и оставете  за няколко часа в  хладилник! Преди консумация обърнете купичката в чиния (обръща се лесно, креме се е желирал, заради високото съдържание на пектин ). Поръсете с какао и хапнете! Може да поръсите с ядки по ваш вкус! 
Да ви е сладко! :) 


 

3 коментара: