29.07.2024 г.

Славянски гювеч със свинско месо


Продукти:
500 гр. свинско месо 
1  глава лук
1 морков
2-3 домата
2-3 чушки- червена и зелена
150 гр. ориз
сол 
магданоз
дафинов лист
черен пипер
зехтин


Нарежете месото на хапки. Наситнете лука. В тиган налейте една кафяна чашка зехтин. Изсипете нарязания лук и запържете за кратко. Добавете месото и продължете да пържите докато смени цвета си. Прибавете ориза, нарязаните чушки и домати (аз ползвах чери домати), моркова. Овкусете със сол, наситнен магданоз, дафинов лист и щипка черен пипер. Налейте чашка топла вода и гответе на котлона докато ориза поеме водата. Прехвърлете ястието в тавичка или подходящ глинен гювеч. Залейте с топла вода малко над - нивото на продуктите. Изпечете докато гювеча остане на мазнина. 
Да ви е сладка тази много вкусна гозба :) ! Чаооо!   


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар