Една от първите рецепти в блога, макар да не е нова е това вкусно пилешко руло с краставички и кашкавал залято с бешамел!
Продукти:
1 комплект пилешки гърди
няколко краставички
100 гр. кашкавал
4-5 слайса тънко нарязан бекон
сол
черен и червен пипер
скилидка чесън
50 мл. бяло вино
50 мл. зехтин
за бешамела:
200 мл. прясно мляко
1 пълна с.л. брашно
50 гр. краве масло
щипка индийско орехче
Разделете пилешките гърди на две. Напревете хоризонтални нарези, овкусете със сол. черен и червен пипер. В нарезите сложете по парче краставичка и кашкавал. Завийте приготвените гърди в пънко нарязани ленти бекон. Може да фиксирате бекона с клечки за зъби. В тиган налейте чашка зехтин и запечатайте за кратко всички страни на рулата. Прехвърлете в тавичка, излейте зехтина от пърженето и кафена чашка бяло вино. Изпечете за около 15 мин. след което залейте рулата с бешамела и довършете печенето за още около 15-20 мин.
За бешамела:
в тенджерка разтопете кравето масло. Запържете за кратко брашното и веднага налейте цялото количество студено прясно мляко. Посолете и започнете да бъркате енергично докато соса се сгъсти. Оставете го малко по-рядък, ако е необходимо долейте с прасно мляко. Готовият бешамел овкусете с щипка индийско орехче.
Поднесете рулата с печени картофки овкусени с копър или с гарнитура по ваш вкус!
Да ви е сладко! :) Чаооо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар