9.02.2025 г.

Крем брюле-Creme brulèe

Продукти за две порции:
3 жълтъка
300 мл. сметана
3 с.л. бяла захар
2 с.л. кафява захар
1 ванилия 


В купа разбийте  жълтъците с телена бъркалка за няколко минути.
В малка тенджерка излейте сметаната и сложете на котлона. Загрейте до точка на завиране и отстранете от огъня. Излейте разбитите жълтъци на тънка струйка ,като разбърквате внимателно течноста. Ароматизирайте с ванилия. Насипете крема в огнеупорни купички. Сложете ги в тава и налейте топла вода, тя трябва да е един пръст под нивото на ръба на купичката. Сложете тавата в загрята на 140-150 гр. фурна и изпечете крема за около 40 мин. Когато го извадите от фурната крема в средата на купичката трябва да се тресе леко.  Охладете! Преди поднасяне поръсете с кафява захар и карамелизирайте с кухненска горелка! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар