19.08.2017 г.

Тарта с праскови и сметанов крем - Crostata di pesche e crema cotta


Продукти:
за тестото:
250 гр. брашно
100 гр. захар
100 гр. краве масло
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
настъргана кора на 1 лимон
за крема:
200 мл. течна сметана (от тази за разбиване)
2 яйца
50 гр. захар
1 ванилия 
клонче прясна мента
и още:
3 праскови
пудра захар



В купа сложете всички продукти за тестото. Кравето масло да бъде студено, нарязано на парчета. Месете докато продуктите се хомогенизират добре. Загънете тестото в стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час. 
Излейте сметаната в тенджерка, сложете клонката мента и загрейте, без да кипвате. Отстранете от огъня, извадете  ментата и охладете. Разбийте за кратко с телена бъркалка двете яйца и захарта. Ароматизирайте с ванилията. Излейте разбитите яйца при охладената сметана и разбъркайте добре.


Застелете тавичка (моята беше с размери 18/28 см.), но може да ползвате и кръгла (22см.)
с хартия за печене. Разточете тестото и го прехвърлете в тавата като оформите висок борд. Надупчете дъното с вилица. Подредете нарязаните на резени праскови. Върху тях излейте сметановия крем. Изпечете тартата на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за около 50 мин. 
Готовият сладкиш охладете на решетка и поръсете с пудра захар. 
Да ви е сладко:)! Чаооо! 



2 коментара: