16.08.2017 г.

Лазаня с песто дженовезе - Lasagne al pesto genovese




Продукти за 4 порции:
300 гр. пресни кори за лазаня
200 гр. тънко нарязана варена шунка
150 гр. песто от босилек
100 гр. настърган пармезан
150 гр. скаморца
за бешамела:
70 гр. краве масло
400 мл. прясно мляко
3 с.л. брашно
щипка сол
щипка настъргано индийско орехче



Първо си пригответе бешамела. В малка тенджерка разтопете кравето масло. Добавете брашното и запържете за кратко. Налейте наведнъж студеното прясно мляко, посолете и започнете веднага да бъркате докато бешамела се сгъсти. Може да го оставите и по редичък, лазанята няма друг сос и ще го поеме добре. Овкусете готовия бешамел с щипка индийско орехче. 
В подсолена вода бланширайте по две от корите за лазаня за 1 мин. Извадете ги и охладете за секунда под течаща вода. Сложете ги на кърпа. В подходяща тавичка изсипете няколко с.л. от бешамела. Разнесете го  по дъното. Наредете корите. Върху тях сложете 2-3 с.л. бешамел, 1 с.л. песто разнесете го добре и наредете слайсове тънко нарязана шунка. Поръсете с настърган пармезан и скаморца. Може да използвате пушена скаморца, лазанята става още по-вкусна. Бланширайте следващите две кори и постъпете по същия ред с тях. Отгоре завършете  с бешамел и настъргани пармезан и скаморца. Нарежете лазанята на парчета.  Изпечете в предварително загрята  на 200 гр. фурна с вентилатор за около 20 мин. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 



2 коментара:

  1. Ивана, благодаря Ви за хубавите рецепи, които споделяте!!! Да сте жива и здрава!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви и аз!
      Усмихнате деня ми с хубавия коментар! :)
      Желая Ви здраве и да Ви се сладко с рецептите ми!

      Изтриване