3.07.2018 г.

Кюфтенца с маслини и каперси - Polpette di carne con capperi e olive


Продукти:
500 гр. кайма 
1 яйце
 1 филия бял хляб
30 гр. пармезан
щипка риган 
щипка черен пипер
1 скилидка чесън
прясно мляко
и още:
100 гр. маслини
1 к.ч. бяло вино
1 к.ч. зеленчуков бульон
2 с.л. каперси
2 скилидки чесън
клонче розмарин 



В купа сложете каймата, добавете едно яйце, щипка риган, щипка черен пипер, пресована скилидка чесън, пармезана и накиснатия предварително и изцеден от прясното мляко хляб. Омесете добре продуктите и оставете купата за час в хладилника. Направете си малки кюфтенца, изпържете ги по 3-4 мин. на страна, извадете ги от тигана и оставете върху кухненска салфетка за да се отцеди мазнината. В дълбок тиган загрейте 1 к.ч. зехтин, добавете  1-2 скилидки чесън и клонче розмарин. Сложете кюфтетата полейте ги с чашка бяло вино и чашка зеленчуков бульон. Захлупете съда и гответе на умерен огън около 10 мин. Малко преди да свалите ястието от огъня добавете маслините и каперсите. Поднесете топло със салата по желание. 
Да ви е сладко! :) Чаоо! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар