13.04.2021 г.

Сладко от лимони - Marmellata di limoni


Непременно си направете това лимоново сладко! Гарантирам ще останете много доволни! А в следващия пост ще ви напиша и рецепта за най-обикновен лимонов кейк , който с лъжичка от това сладко става необикновен! Рецептата е от Соренто-италианския лимонов рай! 


Продукти:
1 кг. био лимони
800 гр. захар
1 пакетче ванилова захар


Аз увеличих с 200 гр. захарта, щото моите лимони на са сладки като сорентинските и се страхувах да не ми стане сладкото кисело. Освен това добавих и ванилия. Измийте лимоните и ги нарежете на тънки резани. Отстранете семките. Сложете нарязаните лимони в купа, налейте студена вода около два пръста над нивото на плодовете и оставете така на хладно за 24 часа. След като измине това време излейте водата и налейте отново, оставете за още 24 часа. След като изминат и тези 24 часа излейте водата, прехвърлете лимоните в тенджера и налейте вода колкото да покриете плодовете. Сложете на котлона. Щом водата заври отстранете съда, отлейте си 350 мл. от течността, а останалата изхвърлете. Сложете тенджерата с лимоните на котлона, добавете захарта и налейте отделената 350 мл. вода. Варете сладкото 35-40 мин. Отстранете от котлона, добавете ванилията и оставете да се охлади. Пасирайте охладеното сладко, не е необходимо да е гладко пасирано. Сложете отново на котлона и когато се затопли насипете в сухи бурканчета. Обърнете ги с капачките надолу докато се охладят напълно!  
Ароматно, сладко и много вкусно! :) 


 

2 коментара:

  1. Като изхвърляте водата два пъти, не се ли губи от ценният лимонен сок? Защо се киснат два дни нарязаните лимони?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лимоните се киснат за да се премахне малко от киселия и горчив вкус! А сладкото въпреки тази обработка си остава ароматно и много вкусно!

      Изтриване