Продукти:
1 голяма глава карфиол
400 гр. кайма
малка глава лук
1 с.л. доматено пюре
1 к. л. червен пипер
3 яйца
400 гр. кисело мляко
сол
зехтин
щипка магданоз
черен пипер
Накъсайте карфиола на малки розички. Сварете го за 8 до 10 мин. в подсолена вода. Прецедете и полейте със зехтин. Сложете зеленчука в подмазана тавичка. Нарежете на ситно една малка глава лук. Запържете и добавете каймата размита с малко вода. Подправете със сол, черен пипер, червен пипер и щипка магданоз. Добавете 1
с.л. доматено пюре и гответе докато остане на мазнина. Изсипете каймата върху карфиола. Объркайте и полейте с разбитите яйца и кисело мляко. Запечете на фурна за около 25-30 мин.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Много интересна мусака, непременно ще опитам скоро!
ОтговорИзтриване