14.11.2018 г.

Мусака с карфиол и кайма


Продукти:
 1 голяма глава карфиол 
400 гр. кайма 
малка глава лук
1 с.л. доматено пюре
1 к. л. червен пипер 
3 яйца 
 400 гр. кисело мляко 
 сол 
зехтин
щипка магданоз
черен пипер 


Накъсайте карфиола на малки розички. Сварете го за 8 до 10 мин. в подсолена вода. Прецедете и полейте със зехтин. Сложете зеленчука в подмазана тавичка. Нарежете на ситно една малка глава лук. Запържете и добавете каймата размита с  малко вода. Подправете със сол, черен пипер, червен пипер и щипка магданоз. Добавете 1
 с.л. доматено пюре и гответе докато остане на мазнина. Изсипете каймата върху карфиола. Объркайте и полейте с разбитите яйца и кисело мляко. Запечете на фурна за около 25-30 мин.  
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


1 коментар: