Продукти за 8 бр. хлебчета:
500 гр. брашно
10 гр. мая от кубче
300 мл. вода
щипка захар
1 ч. л. сол
2 с.л. зехтин
За да направите розетката на хлебчетата ще ви трябва този уред за рязане на ябълки от снимката. А иначе омесете тесто най-обикновено, хлебно от посочените продукти. Оствете го да втаса на топло. Готовото тесто разделете на 8 еднакви парчета.
Направете всяко на топка, поръсете с брашно и притиснете уреда от снимката докато се образува розетка. Наредете хлебчетата в тава застлана с хартия за печене леко поръсена с брашно. Изпечетсе на 190 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар. Ако искате по-дебела коричка печете 10-15 мин. по-дълго.
Хлебчетата не са меки, остават хрупкави дълго, мога да ги оприлича на италиаската чабата!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Прекрасни !
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеХубава събота!
Като по учебник!
ОтговорИзтриване