21.11.2018 г.

Орехови питки - Panini alle noci



Тези питки може да хапнете  със саламче или сиренце,  или намазани с масло и мармалад!  Вкусът е наситен, орехов, като леко се усеща  кравето масло! Хрупкави отвън с мека вътрешност и много орехи! Опитайте ги, няма да ви разочароват!   Рецептата е от тук!


Продукти за 10 бр. питки:
500 гр. брашно 
200 мл. топла вода
1 яйце
15 гр. мая от кубче
щипка захар
1 равна ч.л. сол
40 гр. краве масло
150 гр. нарязани орехи 


Пресейте брашното. Направете кладенче в него и излейте ратворена в топла вода и захар мая. Замесете леко продуктите и след това добавете яйцето, растопеното краве масло  и солта. Омесете меко тесто . Нарежете орехите. Добавете  ги като месите, докато тестото се хомогенизира добре. Подмажете купата с разтопено краве масло и сложете тестото. Покрийте с парче найлон и кърпа. Оставете тестото на топло докато удвои обема си. Когато е готово го разделете на 10 еднакви части. Направете на малки топки и сложете в тава застлана с хартия за печене на разстояние една от друга. Оставете тавата на топло за 20 мин. докато тестото се поотпусне. Изпечете питките на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. Охладете готовите питки на решетка! 
Да ви е сладко:)! Чаооо! 




5 коментара:

  1. Ваня,
    Честито Въведение Богородично ! Тези питки са чудесни с орехи, които ще им придадат чудесен аромат и вкус.Здраве и благодат в твоето семейство !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Честит празник на теб и семейството ти!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Честит празник, мила Ив! Бъдете здрави и благословени! Разкошни питки и снимки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате!
      Живи и здрави и вие!
      Прегръдка и спорна седмица!

      Изтриване