20.01.2019 г.

Маслен пай с кокосов крем - Crostata con crema al cocco


Още една перла в короната от кростати в блога! Удивително е това маслено тесто така обичащо се с кремчета най-различни, мармалади, рикота, шоколад!  С вкус на портокал, лимон, ванилия, кокос! Винаги е вкусно, винаги! Масленият пай, който  ви предлагам днес носи и друго име - кростата чудесна! Рецептата е адаптирана от тук, на вас оставям да я опитате! 


Продукти:

за тестото:
250 гр. брашно
115 гр. краве масло
100 гр. захар
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
настъргана лимонова кора 

за кокосовият крем:
90 гр. краве масло
90 гр. захар
2 яйце
45 гр. кокосови стърготини 
4 с.л. кисело мляко
настъргана лимонова кора 


Дългата тавичка не е задължителна, може да ползвате кръгла с размер 20 см. В купата на робота сложете пресятото с бакпулвера и ванилията брашно. Добавете едно  яйце, захарта, настърганата лимонова кора и нарязаното на парчета студено краве масло. Включете робота на най-ниската степен и месете докато получите гладко тесто. Извадете тестото, огънете го в стреч фолио и приберете в хладилник. Докато тестото се охлажда. включете фурната на 180 гр. да загрява и направете крема така:
В купа сложете омекнлото краве масло и захарта. Разбийте с миксер до гладък крем. Добавете едно след друго яйцата все така разбивайки. Сложете кокосовите стърготини и лимоновата кора. Хомогенизирайте сместа добре и добвете киселото мляко. Разбъркайте с лъжица. 


Разточете тестото на набрашнена повърхност. Внимателно го прехвърлете в тавичката като оставите висок борд. Надупчете дъното с вилица. Изсипете крема и подравнете добре. Изпечете масления пай за около 30 мин. в загрята на 180 гр. фурна с вентилатор. Охладете пая преди да го нарежете. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 



5 коментара:

  1. Ванюшка, изглежда ЗАШЕМЕТЯВАЩО! Сигурна съм, че е и толкова вкусен! Задължително ще се пробва, това са любими аромати и вкусове! Поздрави, миличка и успешна седмица!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Руми! Така е, много сполучлива комбинация от вкусове! Да ви е сладко! :)
      Поздрави и спорна седмица! :)

      Изтриване
  2. Звучи божествено, така и изглежда!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Коледа! Мир, здраве и благоденствие в домовете ни!
    Искам да споделя очарованието си от рецептата! Обичам такива рецепти: ясни, точни и сполучливи! Прекрасен сладкиш както топъл, така и студен с чаша ароматно кафе!
    Благодаря, че я споделите с нас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Катя!
      Спомням си, че и на нас в къщи се хареса много!:)
      Весели новогодишни празници!
      Поздрави и бъдете здрави! ❤️

      Изтриване