23.12.2020 г.

Веган бонбони с бадеми, фурми и лешници

 
Да ви кажа взе да ме е срам, че ви предлагам все рецепти с краве масло, бяло брашно,  захар, яйца и разни други продукти  натоварващи организма дет' се вика! Време му е на блога да си има поне една модерна веган рецепта за здравословна закуска и чиста съвест поне до обяд! Попаднах на тези бонбони случайно и без да ги търся! Аз съм заклет месояд, яйцеяд, а за сирене убивам! Исках да кажа, че последното нещо което ще търся е веган рецепта! Ама като я прочетох си викам - бадеми имам, фурми също, лешници ми хартисаха от една рецепта, я да я пробвам!  За любов от пръв поглед няма да говоря, но бонбонките станаха много приятни и се харесаха на мен, че на  Роберто, ти да видиш! 


Продукти за 28 бонбона:
200 гр. необелени, сурови бадеми
100 гр. сушени фурми (не захаросани )
50 гр. цели лешници 
1-2 с.л. портокалов ликьор или ром, уиски, бренди 
за овалване на бонбоните:
едро смляни лешници, шам фъстък
какао 


Смелете бадемите и фурмите. Смесете ги в купа и ароматизирайте с портокалов ликьор или друг алкохол по ваш вкус. Пригответе си в 3 чинии какао, едро смлани лешници и шам фъстък. С намокрени ръце вземете от сместа около 15 гр. и направете на топче. В средата сложете по един лешник. Оваляйте топчетата в какаото или ядките и сложете  в малки хартиени чашки. 
 Черпете се при всяко минаване покрай бонбоните и да ви е сладко :)! 


Чаоооо! 


 

2 коментара:

  1. Честито Рождество Христово Ваня.Честита Новата 2021 година !
    Бъдете здрави и благословени ! Страхотни са бонбоните, както и бисквитената торта.Чудесни за празничните януарски дни ! Честито на всички януарски именници !

    ОтговорИзтриване