Продукти:
2 яйца
130 гр. захар
200 гр. брашно
125 гр. кисело мляко
70 мл. слънчогледово олио
80 гр. шоколадови капки
8 гр. бакпулвер
1 ванилия
щипка сол
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на гъст крем. Налейте олиото, прибавете киселото мляко, пресятото с щипка сол и бакпулвер брашно. Ароматизирайте с една ванилия и изсипете шоколадовите капки. Хомогенизирайте добре продуктите. Изсипете кексовата смес в продълговата, намаслена и набрашнена форма за кейк. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 30 мин. или до приятен загар. Пробвайте както винаги за готовност с дървено шишче!
Охладете кейка на решетка и да ви е сладко! :)
Чудесно изглежда, а и лесен и достъпен, Ванче!
ОтговорИзтриване