1.10.2022 г.

Патладжанено руло


Октомврийска рецепта с летен зеленчук! 
Ама то сега зеленчуци всякакви и по всяко време тъй, че може да си я направите даже по Коледа! :)  Рецептата е лесна и бърза! Е, кoлко може да е бърза една рецепта на фурна, но вие си знаете! Рецептата е от тук!



Продукти:
1 патладжан около 600 гр.
1 яйце
50 гр. настърган пармезан
1 скилидка чесън
щипка черен пипер
3-4 резана тънко нарязана шунка
1 моцарела
3-4 с.л. галета 
зехтин 
сол 


Нарежете патладжана на кубчета, посолете и оставете за 30 мин. докато се отцеди горчивината. Прехвърлете зеленчука в дълбок тиган, налейте 1 к.ч. зехтин, добавете 2-3 с.л. вода, една смачкана скилидка чесън. Захлупете съда и задушете докато патладжана остане на мазнина. Отдръпнете съда от огъня, извадете скилидката чесън. Ако е необходимо посолете и подправете с щипка смлян черен пипер. 


Охладете зеленчука след което прибавете едно разбито яйце, настъргания пармезан,  и галетата. Хомогенизирайте сместа добре. Ако харесвате вкуса на босилек може да прибавите щипка свеж, ситно нарязан! Намаслете парче хартия за печене и поръсете с галета. Изсипете приготвената смес, оформете правоъгълник. Наредете резаните шунка, отгоре парчета моцарела. С помощта на хартията завийте на руло. Прехвърлете рулото в продълговата форма за кейк. Полейте с 1 с.л. зехтин и отново поръсете с малко галета. 


Изпечете патладжаненото руло в предварително загрята на 200 гр. фурна до приятен загар. Хапнете го по ваш вкус! На нас много ни хареса с кисело мляко, чесън и копър! 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар