Преди няколко дни в едно кулинарно предаване гледах рецепта за пържени зелени домати . Хареса ми панировката и си я записах , но опитах да панирам месо по този начин . Резултата - много сочна и крехка свинска пържолка :) ...ще опитам и с доматки по-нататък ...мисля ,че ще се получи вкусно :) !
Ето рецептата за панировката :
2 белтъка
2 с.л. брашно
1 кафяна чашка газирана вода
1 с.л. сусам
сол
Количеството е за 2 големи пържоли !
Разбийте белтъците за 3-4 мин. със щипка сол. Добавете брашното ,газираната вода и сусама . Пържолите поначукайте леко с дървено чукче ,овкусете със сол и чер пипер .
Застелете дъното на тавичка с хартия за печене , наръсете с малко зехтин и поставете добре оваляните в панировката пържоли . Печете на 180 гр. докато получите хрупкава коричка !
Продукти :
2 големи домата
100 гр. галета
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
сол
зехтин
Разрежете доматите на половинки . С лъжичка издълбайте семките и меката част около тях . Посолете отвътре половинките и ги обърнете да се отцедят върху салфетка . Нарежете магданоза на ситно . Пресовайте скилидката чесън .
В купа смесете галетата , магданоза , чесъна и щипка сол. Полейте сместа със зехтин и объркайте продуктите много добре . С така приготвената смес напълнете доматите . Наредете ги в тавичка застлана с хартия за печене и изпечете за 20 мин. на 180 гр.
Да ви е сладко :) .....хубав следобед и чаооооооооо :) !
Прекрасни са станли, Ивче! непременно ще ги направя пържолките!
ОтговорИзтриванеВкусно!такава панировка не съм опитвала!Поздрав!
ОтговорИзтриванеПържолени облациииииии:)Прекрасна панировка,Ив!
ОтговорИзтриванеСтрахотна порцийка, Ив! Много апетитно предложение! Прегръдки и хубава вечер! :)
ОтговорИзтриванеЛеле, леле, каква коричка само...
ОтговорИзтриванеЗавърти още малко виличката, да видиш, как празен ще ти остане екрана:)))
Целувам те аморе***)
Ивче, чудесни са!
ОтговорИзтриванеС белтъци панирам бяла риба, защото не обичам
да има вкус на пържени яйца!
Ще опитам и пържолките!
Страхотно, не съм пробвала с подобна панировка свинско месо никога, а понеже имаме доста зелени доматчета, може и това да пробвам, ще споделя, ако сколасам. Хубава вечер, Ванче!
ОтговорИзтриванеЧудесна коричка, а отвътре е толкова сочно месце!
ОтговорИзтриванеА зелени домати съм панирала и стават наистина вкусни!
Прегръдки и спокойна вечер!
Оле... след последната снимка направо ми дойде гладът Ванюшке:)
ОтговорИзтриванеСтавам да приготвям вечерята!
Ивана, убедена съм, че ако съм ти в къщата, ще съм някъде към 200кила. То е изкушение след изкушение. И сега както съм гладна, направо си умирам за всичко показано.
ОтговорИзтриванеЗаписвам си панировката веднага!
Прегръдки и спокоен четвъртък!
Идеални са пържолките! Харесва ми как са хем панирани, хем направени на фурна, елиминирайки пърженето. Определено са идейни и ще се пробват. Горе долу колко пръста е панировката от дъното на тавичката - 1-2 пръста?
ОтговорИзтриванеО, това е страшна панировка, направо ми потекоха знаеш какво! Записвам си я! Поздрави!
ОтговорИзтриванеВанче, за последните 15 години, предполагам съм хапнала не повече от два пъти свинско. Отказах го по здравословни причини, ноооо, ох... като гледам твоята порция.... Ееее, ами не мога да не ти надникна в чинията... То бива съблазън, бива, но твоето е направо издевателство над мен. Добре е, че тук при нас е още затворено, иначе щях да ида и да си купя един цял килограм свинско месо, да си го направя на ей такива вкусни розовки, ароматни, сочни, съблазнителни, неустоими и викащи ми "Ела вълчо изяж ме!" свински пържолки и да си ги ям цял ден сам самичка, че иначе ще ме линчуват и няма да имам право да мрънкам повече... Ох и това ми се случва още сутринта... Какво ли ме чака през останалата част на деня... :)))))
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Ваня и един прекрасен четвъртък! :)))
Ваня,пържолките са страшно апетитни и няма как да е иначе щом са приготвени от теб!
ОтговорИзтриванеПанировката ще се пробва.
Поздравявам те за хубавите рецепти!
Усмихнат ден!
Оха, пържолките са "мама миа"! Ив, супер е панировката, пухкава и месото вътре си представям колко е сочно и вкусно! Брависимо! Взимам си и доматче!:)
ОтговорИзтриванеАх, както съм гладна вече, ще изям монитора....
ОтговорИзтриванепоздрави на Италия!
мария
Ваня,чудесна идея и рецепта,непременно ще се възползвам от нея,благодаря ти!Много пухкава панировка,а и не се пържат,което ми харесва още повече!Доматките са чудесна гарнитура!Прегръдки и приятен ден!
ОтговорИзтриванеМного хубава коричка виждам на пържолките :) Разчовърка ми апетита, Ив :) И доматките ми харесват, но новия модел панировка е с предимство. Благодаря ти, за споделянето и ти пожелавам хубав ден!
ОтговорИзтриванеВанюшка,пържолките са ти чудесни-може и без гарнитура за мен...
ОтговорИзтриванеХубава вечер-целувки от мен!
Пържолката щях да изпусна пак:)
ОтговорИзтриванеМного вкусно Аморе ама мен тези домати ми взеха очите аз съм повече по зеленчука:))))
Много апетитно и красиви снимки!
Силно те прегръщам мила моя!
Винаги ме изненадваш с нещо Ив!
ОтговорИзтриванеНе бях чувала за такава пържола..е аз няма да я ям, но ще имам на ум да приготвя за някой от канибалите у дома :)
Esta receta de carne me encantó se ve muy deliciosa y a punto,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеМного вкусно, често се чудя какво да правя с останалите белтъци от някой десерт!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ви ,момичета :) Радвам се ,че съм ви била полезна с нещо ново :) !
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни ! С прегръдка !
Много интересна панировка, че се и пече пържолката. Това обезателно ще го пробвам. Хареса ми!:)
ОтговорИзтриванеИ доматчетата гарнитура са интересни. :)