28.11.2012 г.

Свинска пържола в белтъчна коричка


 Преди няколко дни в едно кулинарно предаване гледах рецепта за пържени зелени домати . Хареса ми панировката и си я записах , но опитах да панирам месо по този начин . Резултата - много сочна и крехка свинска пържолка :) ...ще опитам и с доматки по-нататък ...мисля ,че ще се получи вкусно :) ! 
Ето рецептата за панировката : 

2 белтъка 
2 с.л. брашно 
 1 кафяна чашка газирана вода 
1 с.л. сусам 
сол
Количеството е за 2 големи  пържоли ! 
Разбийте белтъците за 3-4 мин. със щипка сол. Добавете брашното ,газираната вода и сусама . Пържолите поначукайте леко с дървено чукче ,овкусете със сол и чер пипер . 
Застелете дъното на тавичка с хартия за печене , наръсете с малко зехтин и поставете добре оваляните в панировката пържоли . Печете на 180 гр. докато получите хрупкава коричка ! 


                                  За гарнитура ви предлагам - печени ,пълнени домати ! 

 Продукти : 
2 големи домата 
100 гр. галета 
1 връзка магданоз 
1 скилидка чесън 
сол 
зехтин 
Разрежете доматите на половинки . С лъжичка издълбайте семките и меката част около тях . Посолете отвътре половинките и ги обърнете да се отцедят върху салфетка . Нарежете магданоза на ситно . Пресовайте скилидката чесън . 
В купа смесете галетата , магданоза , чесъна и щипка сол. Полейте сместа със зехтин и объркайте продуктите много добре . С така приготвената смес напълнете доматите . Наредете ги в тавичка застлана с хартия за печене и изпечете за 20 мин. на 180 гр. 

                                    Да ви е сладко :) .....хубав следобед и чаооооооооо :) ! 



26 коментара:

  1. Прекрасни са станли, Ивче! непременно ще ги направя пържолките!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно!такава панировка не съм опитвала!Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  3. Пържолени облациииииии:)Прекрасна панировка,Ив!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна порцийка, Ив! Много апетитно предложение! Прегръдки и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Леле, леле, каква коричка само...
    Завърти още малко виличката, да видиш, как празен ще ти остане екрана:)))
    Целувам те аморе***)

    ОтговорИзтриване
  6. Ивче, чудесни са!
    С белтъци панирам бяла риба, защото не обичам
    да има вкус на пържени яйца!
    Ще опитам и пържолките!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотно, не съм пробвала с подобна панировка свинско месо никога, а понеже имаме доста зелени доматчета, може и това да пробвам, ще споделя, ако сколасам. Хубава вечер, Ванче!

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесна коричка, а отвътре е толкова сочно месце!
    А зелени домати съм панирала и стават наистина вкусни!
    Прегръдки и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Оле... след последната снимка направо ми дойде гладът Ванюшке:)
    Ставам да приготвям вечерята!

    ОтговорИзтриване
  10. Ивана, убедена съм, че ако съм ти в къщата, ще съм някъде към 200кила. То е изкушение след изкушение. И сега както съм гладна, направо си умирам за всичко показано.
    Записвам си панировката веднага!
    Прегръдки и спокоен четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  11. Идеални са пържолките! Харесва ми как са хем панирани, хем направени на фурна, елиминирайки пърженето. Определено са идейни и ще се пробват. Горе долу колко пръста е панировката от дъното на тавичката - 1-2 пръста?

    ОтговорИзтриване
  12. О, това е страшна панировка, направо ми потекоха знаеш какво! Записвам си я! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Ванче, за последните 15 години, предполагам съм хапнала не повече от два пъти свинско. Отказах го по здравословни причини, ноооо, ох... като гледам твоята порция.... Ееее, ами не мога да не ти надникна в чинията... То бива съблазън, бива, но твоето е направо издевателство над мен. Добре е, че тук при нас е още затворено, иначе щях да ида и да си купя един цял килограм свинско месо, да си го направя на ей такива вкусни розовки, ароматни, сочни, съблазнителни, неустоими и викащи ми "Ела вълчо изяж ме!" свински пържолки и да си ги ям цял ден сам самичка, че иначе ще ме линчуват и няма да имам право да мрънкам повече... Ох и това ми се случва още сутринта... Какво ли ме чака през останалата част на деня... :)))))

    Прегръдки, Ваня и един прекрасен четвъртък! :)))

    ОтговорИзтриване
  14. Ваня,пържолките са страшно апетитни и няма как да е иначе щом са приготвени от теб!
    Панировката ще се пробва.
    Поздравявам те за хубавите рецепти!
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  15. Оха, пържолките са "мама миа"! Ив, супер е панировката, пухкава и месото вътре си представям колко е сочно и вкусно! Брависимо! Взимам си и доматче!:)

    ОтговорИзтриване
  16. Ах, както съм гладна вече, ще изям монитора....
    поздрави на Италия!
    мария

    ОтговорИзтриване
  17. Ваня,чудесна идея и рецепта,непременно ще се възползвам от нея,благодаря ти!Много пухкава панировка,а и не се пържат,което ми харесва още повече!Доматките са чудесна гарнитура!Прегръдки и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  18. Много хубава коричка виждам на пържолките :) Разчовърка ми апетита, Ив :) И доматките ми харесват, но новия модел панировка е с предимство. Благодаря ти, за споделянето и ти пожелавам хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  19. Ванюшка,пържолките са ти чудесни-може и без гарнитура за мен...
    Хубава вечер-целувки от мен!

    ОтговорИзтриване
  20. Пържолката щях да изпусна пак:)
    Много вкусно Аморе ама мен тези домати ми взеха очите аз съм повече по зеленчука:))))
    Много апетитно и красиви снимки!
    Силно те прегръщам мила моя!

    ОтговорИзтриване
  21. Винаги ме изненадваш с нещо Ив!
    Не бях чувала за такава пържола..е аз няма да я ям, но ще имам на ум да приготвя за някой от канибалите у дома :)

    ОтговорИзтриване
  22. Esta receta de carne me encantó se ve muy deliciosa y a punto,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  23. Много вкусно, често се чудя какво да правя с останалите белтъци от някой десерт!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  24. Благодаря ви ,момичета :) Радвам се ,че съм ви била полезна с нещо ново :) !
    Хубави почивни дни ! С прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  25. Много интересна панировка, че се и пече пържолката. Това обезателно ще го пробвам. Хареса ми!:)
    И доматчетата гарнитура са интересни. :)

    ОтговорИзтриване
  26. Здравствуйте

    Ваш блог привлек наше внимание качеством своих рецептов.

    Мы будем счастливы, если вы его зарегистрируете на Ptitchef.com, чтобы мы могли внести его в наш список.

    Ptitchef является справочником, в который входят самые лучшие кулинарные сайты интернет-сети. Многие сотни блогов уже записаны и с помощью Ptitchef рекламируют свой сайт.

    Чтобы записаться на Ptitchef, зайдите на http://ru.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form или зайдите на http://ru.petitchef.com и нажмите на "Добавить ваш блог-сайт" на верхней панели.

    С наилучшими пожеланиями

    Винсент
    Petitchef.com

    ОтговорИзтриване