17.10.2023 г.

Мек сладкиш с кисело мляко и конфитюр


Сладкишът който ви предлагам днес е лесен , може да мине в графа бързи сладкиши и с продукти намиращи се винаги в къщи! Оригиналната рецепта е с бакпулвер, но аз току-що си бях активирала кваса и ми остана една лъжица, която използвах тук! 


Продукти:
2 яйца
110 гр. захар
170 гр. брашно
50 гр. краве масло
125 гр. кисело мляко
8 гр. бакпулвер
1 с.л. остатъчен квас (по желание)
1 ванилия
настъргана лимонова кора
250-300 гр. конфитюр по ваш вкус (тук с боровинки)



Счупете яйцата в купата на планетария, добавете захарта и разбийте на пяна. Прибавете киселото мляко и кваса. Излейте леко разтопеното краве масло. Ароматизирайте с ванилията и настърганата лимонова кора. Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. Прибавете ги на порции към течната смес. Хомогенизирайте добре продуктите. Подмажете и набрашнете тава 20/28 см. Да кажа нещо за тавата, може да ползвате по-малка от посочената, ако искате сладкиша да е по-висок. Изсипете приготвената смес, подравнете и с лъжичка изипете от конфитюра стараейки се да направите решетка. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор до приятен загар. Готовият сладкиш поръсете с пудар захар! 
Да ви е сладко, а аз ви пожелавам хубав вторник! :) Чаоооо! 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар