22.10.2023 г.

Пан бриош ванилия-какао


Продукти:
400 гр. брашно манитоба 
120 гр. квас 100 % хидратация
200 мл. прясно мляко
130 гр. захар
1 яйце
60 мл. олио
щипка сол
2 пакетчета ванилия
50 гр. какао



Разтворете кваса в прясното мляко. Добавете едно разбито яйце и захарта. На порции, докато планетария меси прибавяйте брашното с щипка сол и изливайте по-малко от олито. Ароматизирайте с ванилиите. Месете докато получите гладко, приятно на пипане тесто. Разделете го на две еднакви части. Към едната прибавете пресятото какао и измесете до равномерен кафяв цвят. Сложете двете теста в подмазани с олио купи, покрийте с парче домакински найлон и оставете за 2-3 часа докато се отпуснат. 


На набрашнена повърхност разточете два еднакви правоъгълника с дебелина 3-4 мм. Наложете разточения кафяв лист върху белия и завийте до средата на руло. С остър нож нарежете в края ленти широки около 2 см. Усучете лентите, продължете да навивате рулото до края. Готовото руло поставете в правоъгълна форма (моята беше с вместимост 1 л. но може да бъде и по-голяма ) за кейк . Покрийте формата с найлон, ползвам шапка за баня, защото стои изправена и оставете бриоша на стайна температура (22-23 гр.) за 8-10 часа до пълно втасване. Намажете с прясно мляко втасалия бриош. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за около 30 мин. Изпеченият пан бриош охладете на решетка! 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар