29.06.2016 г.

Печен патладжан с пиперки и маслини


Продукти за две порции:
1 голям патладжан
1 голяма пиперка 
1 малка глава лук
шепа зелени маслини
1 с.л. галета
листа пресен босилек
моцарела 
чер пипер 
сол 
зехтин



Отстрани на патладжана отрежете по дължина капаче. С помощта на малка лъжичка издълбайте патладжана. Посолете го отвътре и оставете настрана докато приготвите плънката. Нарежете на малки парченца вътрешноста на патладжана,  суровата чушка и лука. Сложете зеленчуците в удобен тиган, полейте със зехтин , посолете и овкусете с щипка чер пипер. Излейте 1 к.ч. топла вода. Захлупете съда и задушете продуктите докато останат на мазнина. Отдръпнете съда от огъня и охладете. Към задушените зеленчуци добавете 1 с.л. галета, шепа зелени маслини  и нарязани на ситно няколко листа босилек. Разбъркайте продуктите. Напълнете патладжана. Сложете го в тава с малко зехтин. Може да наредите отстрани нарязани на половинки домати. Полейте струйка зехтин върху патладжана и изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин. Преди да го извадите от фурната махнете капачето и сложете няколко парчета моцарела или друго сирене по ваше желание. 
Поднесете ястието топло!
Да ви е сладко! Чаоооо! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар