1.02.2019 г.

Бързи хлебчета без месене - Pane veloce




Бързи, бързи, колко да са бързи едни хлебчета?! И да бързате с всичка сила пак едно 3 часа ще отнеме приготвянето на хляб! Тук рецептата може и да не е толкова бърза, но тестото е без месене. Някои му казват и френски хляб, що незнам! Моята го раздава по италиански и идва от тук! Колкото повече го правех, толкова по-добре изглеждаше! Снимката е от първото ми правене, после разделих тестото на две вместо на три, а после го изпекох на един път! От двете хлебчета нямам снимки, но ви показвам хляба  от цялото  изпечено тесто! 


Продукти:
500 гр. брашно
370 мл. вода
2 малки кафяни лъжички сол
 1 к.л. мед 
12 гр. мая от кубче



В купата на робота изсипете пресятото брашно. Налейте топлата вода с разтворената в нея мая и мед и пуснете  робота да меси на най-ниската степен. Когато тестото се хомогенизира сложете  солта и продължете да бъркате (с робота разбира се) още около 5 мин.  Покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете на топло докато тестото удвои обема си. Застелете голямата тава на печката с хартия за печене. Поръсете с брашно и буквално излейте тестото в средата на тавата.


Разделете тестото на две или три части. Ако ще правите един хляб ползвайте съд за печене (аз кръглия го пекох в йенска тенджерка)  с диаметър 22 см. Поръсете обилно с брашно. Изпечете хляба на 230 гр. в предварително загрята фурна за около 30-35 мин. Хлябът не се оставя да втасва втори път. Веднага щом го разделите и поръсите с брашно го слагате във фурната! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


3 коментара:

  1. Ванюшка,направих ги и аз тези хлябчета.На мен леко твърда ми се получи кората, може би защото го поизсуших във фурната.Но много вкусен стана.

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, те италианските хлябове все такива, две кори и малко среда 🙂! Но иначе са вкусни🙂

    ОтговорИзтриване
  3. Прелестен хляб и снимки, две кори и малко среда е точно по мой вкус!

    ОтговорИзтриване