17.06.2019 г.

Шоколадов сладкиш с кисело мляко и череши - Dolce allo yogurt con cioccolato e ciliegie


Сладкишът който ви предлагам не е много сладък, но пък е много шоколадово-какаов! С мека и влажна консистенция в чудесна хармония с черешките! Ако решите да го направите, а обичате по сладки сладкиши увеличете захарта с поне 50 гр. Рецептата е от тук


Продукти:
300 гр. брашно
100 гр. пудра захар
125 гр. кисело мляко 
150 мл. олио
3 яйца
1 пак. бакпулвер
3 с.л. какао
100 гр. натурален шоколад
200 гр. почистени от костилките череши 
( може да ползвате замразени или от конфитюр череши)



В купа смесете брашното, какаото, захарта, бакпулвера. Размесете добре продуктите. В друга купа разбийте леко яйцата, добавете олиото и киселото мляко. Излейте течните съставки при сухите, прибавете едро настъргания шоколад и хомогенизирайте добре всичко. Застелете квадратна (28/28 см.) тава с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и подравнете. Наредете отгоре почистените от костилки череши. Притиснете ги леко за да потънат в сместа. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за 20 мин. Не го препичайте, защот ще стане сух . Преди да нарежете охладения сладкиш на квадрати поръсете с пудра захар. 
Да ви е сладко :)! Чаооо и хубава нова седмица! 


2 коментара:

  1. Получи се много вкусен и не много сладък ...какъвто го обичаме. Наподобява шоколадово суфле и топка сладолед пасна идеално при сервирането. Благодаря зарецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви и аз! :)
      Радвам се, че рецептата Ви е харесала! Когато я публикувах бях готова да търпя критики, че не е достатъчно сладък! Всъщност с по-малко захар се усеща целия букет от вкусове, поне за нас в къщи е така!
      Хубава и прохладна вечер! :)

      Изтриване