11.06.2019 г.

Хляб с кашкавал - Pane con formaggio




Продукти:
350 гр. бяло брашно
200 мл. вода 
50 мл. прясно мляко
1 жълтък
30 мл. зехтин
10 гр. мая от кубче
1 равна ч.л. сол
1 ч.л. мед
200 гр. твърд кашкавал ( или ементал, пекорино, чедър)
макови семена



В купа сложете пресятото брашно. Разтворете маята с меда в леко затоплената вода смесена с прясното мляко. Изсипете течноста при брашното. Добавете един жълтък и 30 мл. зехтин. Настържете 50 гр. от кашкавала, а останалото нарежете на малки кубчета. Прибавете го към сместа, посолете и започнете да месите. Внимавайте със солта, ако кашкавала е солен може да намалите количеството и. Измесеното тесто оставете в купата, покрийте с парче найлон и кърпа. Изчакайте докато удвои обема си. 


На набрашнена повърхност леко разточете тестото на неголям правоъгълник. Завийте на руло и поставете в застлана с хартия за печене продълговата форма за кейк. Оставете отново тестото да си почине около 30 мин. Намажете с четка хляба и поръсете с макови семена или други по ваш вкус. Изпечете в предварително загрята на 200 гр. фурна за около 35 мин. Охладете хляба на решетка преди да го нарежете. 
И да ви кажа много е вкусен намазан с конфитюр от ягоди, изпробвано :), да ви е сладко! 


Рецептата е адаптирана от последния брой на италианското списание''Cucinare bene''!

Няма коментари:

Публикуване на коментар