1.07.2019 г.

Панна котта с черешова салца - Panna cotta con salsa alle ciliegie


Честит юли!
 Да си го пожелаем по морски прохладен, по лятному вкусен!
 И побързайте да си направите тази панна котта, щото череши почти не останаха, а не е за отлагане за догодина! 



Продукти:
за крема:
500 мл. течна сметана
300 мл. прясно мляко
10 гр. желатин
4 с.л. захар
 1 ванилия

за салцата:
400 гр. череши
100 гр. захар
50 мл. вода
сока на един лимон
1 ванилия



В удобна тенджерка излейте прясното мляко и сметаната. Подсладете и сложете на котлона. Загрейте до точка на завиране. Свалете от огъня, сложете омекналия в малко прясно мляко желатин и ароматизирайте с ванилията. Разбъркайте докато желатина се разтопи. Насипете в купички. Оставете за час докато крема се поохлади и след това приберете в хладилник докато стегне. 
Почистете черешите от костилките. Сложете ги в тенджерка,  налейте 50 мл. вода, подсладете и варете салцата до сгъстяване. Не сгъстявайте много за да ви остане малко повече течност.  Преди да я свалите от огъня добавете сока на един лимон и една ванилия. Разбъркайте добре. Охладете. Преди поднасяне сложете по няколко лъжици от салцата. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар