18.07.2019 г.

Задушени картофи с бекон и яйца - Padellata di uova, bacon e patate


Продукти за две порции:
500 гр. картофи
100 гр. бекон
3 яйца
1-2 скилидки чесън
щипка розмарин
щипка черен пипер
сол
зехтин


В удобен тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Сложете леко смачкана, облечена скилидка чесън. Запържете за няколко минути и извадете. В мазнината пуснете нарязан бекон, изпържете за кратко и добавете картофите нарязани на малки парчета. Посолете, овкусете с щипка ситно нарязан розмарин. Налейте кафяна чашка вода или зеленчуков бульон. Захлупете съда и задушете картофите до готовност. Разбърквайте от време не време за да не залепнат за дъното. Когато са готови с лъжица направете гнезда в картофите и чукнете във всяко по яйце. Захлупете съда отново и гответе докато се забулят яйцата. 


Отстранете готовото ястие от котлона, поръсете с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Поднесете топло!  
Да ви е сладко :)! Чаооо! 

Рецептата е адаптирана от тук!

2 коментара:

  1. Моя приятелка прави подобно ястие Ваня, но използва леко запържени картофи.Ръси отгоре и малко настърган кашкавал.При всички случаи се получава бързо и лесно красиво ястие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами то трябваше и сирене да сложа, ама го оставих до последно в хладилника и после забравих! :)
      Благодаря, Ели!

      Изтриване