5.07.2020 г.

Пан бриош с череши и орехи - Pan brioche alle noci e ciliegie


Продукти:
280 гр. брашно 
10 гр. мая от кубче
100 мл. прясно мляко
1 малко яйце
50 гр. захар
60 гр. краве масло
1 ванилия
щипка настъргана лимонова кора
100 гр. череши 
80 гр. орехови ядки 
2 с.л. кафява захар за поръсване на тестото
1 с.л. мак 


Затоплете леко прясното мляко и разтворете маята. Пресейте брашното с щипка сол и ванилията. Към пресятото брашно добавете едно яйце, захарта, настърганата лмонова кора и излейте млякото с маята. Замесете меко тесто, като добавяте по малко от кравето масло докато тестото усвои всичката мазнина. Месете около 10 мин.  Сложете тестото в купа, покрийте с парче найлон и оставете на топло докато удвои обема си. 


Почистете черешите от костилките. Нарежете орехите на едро. Втасалото тесто разточете на набрашнена повърхност на дълъг и немного широк правоъгълник. Намажете с бучка меко краве масло и поръсете с 2-3 с.л. кафява захар, половинки череши и орехи. Завийте разточения лист на руло, прегънете на две и усучете. Застелете парче хартия в продълговата форма за кейк. Сложете бриоша, покрийте с кърпа и изчакайте отново около 35-40 мин. докато рулото втаса. Намажете с малко прясно мляко размесено с 1 с.л. зехтин и поръсете с мак. Сложете купичка със студена вода на дъното на фурна загрята на 170 гр.  и без вентилатор. Изпечете пан бриоша до приятен загар. Извадете формата от фурната  и веднага прехвърлете печивото   на решетка. Охладете напълно преди да го нарежете. 
Да ви е сладко! :) 




2 коментара:

  1. Ванчеее, послед лято това ли трябваше да покажеш:((

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за всички коментари, Весе! <3
      Ами нали и посред лято трябва да се хапва :)! Бриошът е чудесен за закуска, опитай!
      Поздрави!

      Изтриване