5.08.2020 г.

Зеленчуков щрудел с бутер тесто - Strudel di verdure



Продукти:
1 правоъгълен лист бутер тесто около 250 гр.
1 малка тиквичка
1 малка глава лук
1 малък патладжан
1 малка пиперка
2 домата
50 гр. настърган пармезан (може кашкавал)
2 с.л. галета
магданоз
щипка черен пипер
сол
зехтин
сусам за поръсване 



Нарежете патладжана на кубчета, посолете и оставете за 30 мин. докато се отцеди горчивата вода. Нарежете лука на ситно, запържете го за кратко в загрят зехтин. Пуснете нарязаните чушка, тиквичка, патладжан и домати. Овкусете със сол и щипка черен пипер. Налейте 50 мл. топла вода, захлупете съда и задушете зеленчуците докато останат на мазнина. Отдръпнете съда от котлона и поръсете с щипка наситнен магданоз. Когато зеленчуковата плънка се охлади поръсете с настърган пармезан и 2 с.л. галета. Объркайте добре продуктите. 


Разстелете бутер тестото на парче хартия за печене. Разположете по дължина плънката, а от двете страни нарежете тестото на ленти с ширина 2 см. Изплетете щрудела като прехвърляте лентите от едната на другата страна, а в двата края подгънете тестото. Намажете щрудела с прясно мляко и поръсете обилно със сусам. Изпечете на 200 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за 5 мин. след което намалете градусите на 180 и довършете печенето до приятен загар. Изчакайте щрудела да се охлади напълно преди да го нарежете. 
Да вие  сладко! :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар