21.11.2020 г.

Какаово-шоколадов сладкиш с круши-Torta di pere e cioccolato


Шоколадов ли е какаовия сладкиш?
 Бях задала един такъв въпрос веднъж, ама ей така  от чисто заяждане! Макар да има разлика, то тя е винаги - прекрасен вкус!  Опитайте този шоколадов, какаов или какъвто си искате го кажете сладкиш! С крушите вкуса е вълшебен! 


Продукти:
4 яйца
50 гр. брашно
60 гр. какао
60 гр. бяла захар
50 гр. кафява захар
1 ч.л. бакпулвер
за крушите:
4 бр. малки круши
50 мл. мускатово вино
2 ч.л. кафява захар
парче канела
1 ванилия 


Обелете  и почистете крушите от семките. В малка тенджерка налейте мускатовото вино,добавете захарта, канелата и ванилията. Сложете крушите с дръжките нагоре (няма значение, че плодовете не са покрити, от парата омекват и се ароматизират) и варете докато сместа леко се карамелизира или около 7-8 мин. Извадете крушите в чиния и оставете настрана докато се охладят.  Включете фурната на 180 гр. без вентилатор. 
В купа счупете яйцата, добавете двата вида захар и разбийте до гъста пяна. Пресейте брашното и какаото с бакпулвера и щипка сол. Добавете го на порции към разбитите яйца.  Подмажете и набрашнете форма 22 см. Изсипете сместа, подравнете и сложете отгоре крушите. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 20-25 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият сладкиш охладете напълно и след това нарежете! 
Да ви е сладко :)!
Ааа забравих да ви кажа ликьорчето в чашката е от зелени орехчета, рецептата може да прочетете тук ! 
Днес го опитахме за първи път! 
Чаооо! 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар